Notiks koncerts "Tautas laiks"

Krista Kalnarāja, 15.04.2010., 14:25

Liepājā koncerts "Tautas laiks" notiks bez maksas.

Liepājas Kultūras pārvalde ir sarūpējusi dāvanu liepājniekiem, dodot iespēju LR Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā 4. maijā pulksten 16:00 Rožu laukumā noklausīties Jāņa Lūsēna sagatavoto koncertprogrammu "Tautas laiks" bezmaksas. Dzejā un mūzikā ierakstīto nācijas vienotību un pacilātību izdziedās Kristīne Zadovska, Ance Krauze, Ingus Pētersons un Zigfrīds Muktupāvels.

4. maijs ir īpaša svētku diena, tāpēc Liepājas Kultūras pārvalde uzskatīja par nepieciešamu nodrošināt iespēju liepājniekiem baudīt šo emocionālo Jāņa Lūsēna koncertprogrammu bezmaksas. Tie būs svētki ikvienam liepājniekam, ļaujot izjust vienotības sajūtu un baudīt labu atpūtu.

"Koncertprogrammā iekļautas dziesmas, kur līdzās notīm un vārdiem, ir ierakstītas mūsu neapvaldāmās prieka asaras, stindzinoši gaidpilnais klusums, atvadu smeldzošās sāpes un vairāk par visu prātā neaptverams, bet sirdī absolūts atbalsts, kas lika iegrimt laipnībā, mīlestībā un cieņā vienam pret otru. Savijot laika pavedienus tautas likteņrakstā, komponists Jānis Lūsēns savā jaunajā koncertprogrammā "Tautas laiks" izspēlēs atmodas dziesmas, kā nesadzirdētu atbildi šodienas haosam"- teikts koncertprogrammas pieteikumā.

Zigfrīda Muktupāvela vijoles solo papildinās Jāņa Lūsēna, Jāņa Lūsēna (juniora) basa ģitāras, Kārļa Vanaga saksofona un Ivara Kalniņa perkusiju un sitamo instrumentu muzikālo pavadījumu. Stāsts sākas ar dziesmām "Tautas laiks", "Taisnība", "Pūt, vējiņi!", "Māmuļai Latvijai" "Daugava", bet turpinās iemīļotajās dziesmās no rokoperām un spēcīgi atbalsojas nesen tapušajās dziesmās.

Liepājas Kultūras pārvalde segs visas ar koncertprogrammas "Tautas laiks" atskaņošanu saistītās izmaksas, nodrošinot lielās skatuves, skaņas un gaismas uzstādīšanu. Skatītājiem Rožu laukumā tiks nodrošinātas arī 500 sēdvietas.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация