Jaunās mūzikas festivālu "Arēna" ieskandinās performance "Mobilais klavierkoncerts"

Mārtiņš Pučka, 13.10.2015., 05:20

No 16. oktobra līdz 6. novembrim Latvijā jau četrpadsmito reizi norisināsies Jaunās mūzikas festivāls "Arēna". Tomēr vēl pirms oficiālā sākuma - 12. oktobrī no plkst. 12.00–16.00 Rīgas ielās pirmo reizi notiks unikāla performance "Mobilais klavierkoncerts".

Jaunās mūzikas festivālu "Arēna" ieskandinās performance "Mobilais klavierkoncerts"Performances ietvaros pa Rīgas centra ielām brauks dzeltena kravas automašīna, kuras kravas kastē atradīsies klavieres uz kurām pianisti atskaņos mūsdienu autoru darbus. Ik pēc pusstundas – apaļās stundās un pusstundās – auto piestās pie Rīgas Latviešu biedrības nama un pianisti nomainīs viens otru, dodot vietu citam kolēģim un citai mūzikai. Pianistu vidū būs esošās un topošās Latvijas pianisma zvaigznes - Agnese Egliņa, Uģis Krisjānis, Lelde Tīrele, Platons Buravickis, Liga Kārkliņa, Elīna Bērtiņa un Rihards Plešanovs.

Performaces maršuts ietvers: Merķeļa ielu, Kalpaka bulvāri, Elizabetes ielu, Valdemāra ielu, Brīvības ielu, Raiņa bulvāri, Aspazijas bulvāri, Meirovica bulvāri un citas tuvējās ielas. Lai ielas troksnī varētu mūziku saklausīt, klavieru akustiskais skanējums tiks nedaudz pastiprināts ar apskaņošanas tehniku

"Mobilā klavierkoncerta" performances mērķis ir popularizēt mūsdienu mūziku, izcilus latviešu akadēmiskās mūzikas izpildītājus, pievērst uzmanību netradicionāliem koncerta formātiem, veicināt Rīgas iedzīvotāju aktīvu līdzdalību pilsētas kultūras dzīves norisēs.

Savukārt trešdien, 14. oktobrī plkst. 14.30, Rīgas Reforātu baznīcā, aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz festivālam veltītu preses konferenci, lai plašāk iepazīstinātu ar šīgada festivāla ARĒNA pārsteigumiem un klātienē tiktos ar māksliniekiem.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Jaunās mūzikas festivāla "Arēna" direktore Antra Dreģe,
  • Latvijas Radio kora diriģents Kaspars Putniņš,
  • komponists, kameroperas "Marienglass" autors Beats Gizins (Šveice),
  • etnomuzikologs, komponists un mūziķis Valdis Muktupāvels,
  • kontrtenors Havjērs Hāgens (Šveice),
  • komponiste Marina Gribinčika.

Pēc preses konferences mediju pārstāvjiem būs iespēja ieskatīties elektroakustiskās kameroperas "Marienglass" mēģinājumā un tikties ar uzveduma māksliniekiem.

No 16. oktobra līdz 6. novembrim Latvijā jau četrpadsmito reizi norisināsies Jaunās mūzikas festivāls "Arēna". Šogad klausītājiem Rīgā, Siguldā un Liepājā tiks piedāvātas desmit laikmetīgās mūzikas un mākslas programmas akustiski un vizuāli neparastos risinājumos – elektroakustiskā kameropera "Marienglass", Latvijas Radio kora projekts "Canto 33", franču komponista Fransuā Sarāna muzikālas performances "No Say No Way" pasaules pirmatskaņojums, ansamblis "Mise-en" ar programmu "Amerikāņu TV reklāmas. Post-minimālisma pirmatskaņojumi", ģitāras un perkusiju duets "El Cimarron Duo" (Austrija/Itālija) ar programmu "Kontrapunkts. Utopiskie dialogi", latviešu un šveiciešu folkloras un mūsdienu mūzikas improvizācijas koncerti "No Alpiem līdz Gaiziņam", kā arī Turcijas slavenākā dziedātāja Mustafa Doana Dikmena viesošanās koncertlekcijā par Tuvo Austrumu un Rietumeiropas mūzikas saskares punktiem - "Saknes nākotnē". Pirmo reizi jaunās mūzikas festivāla "Arēna" vēsturē, šogad būs īpaša programma arī bērniem "Meža dziesmas", savukārt komponiste Marina Gribinčika vadīs instrumentu darināšanas meistarklases.

Jaunās mūzikas festivāls "Arēna" notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Šveices fonda "Pro Helvetia", viesnīcas "Konventa Sēta", Turcijas vēstniecības Latvijā un Rīgas domes festivālu mērķprogrammas atbalstu.

Koncerta biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs www.bilesuparadize.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация