Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar izcilo Mihaelu Faustu pirmatskaņos Pētera Vaska Flautas koncertu

Iveta Vēvere, 29.09.2010., 15:13

2.oktobrī plkst.19:00 Rīgā, Lielajā Ģildē Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar izcilo vācu flautistu Mihaelu Faustu pirmatskaņos Latvijā Pētera Vaska "Koncertu flautai ar orķestri", ar to noslēdzot "Latvijas Koncertu" rīkoto "Rudens kamermūzikas festivālu".

Liepājas Simfoniskais orķestrisFlautas koncerta Latvijas pirmatskaņojumā Liepājas Simfoniskais orķestris pirmo reizi tiksies ar diriģentu Normundu Vaici, kurš pazīstams kā labprātīgs Latvijas mūsdienu komponistu mūzikas interprets. Ar Normundu Vaici Liepājas Simfoniskajam orķestrim ir gaidāma sadarbība arī citos šīs sezonas koncertos, tai skaitā arī decembra sākumā Liepājā.

Flautas koncertu Pēteris Vasks ir komponējis un veltījis Ķelnes Radio orķestra galvenajam flautistam Mihaelam Faustam, kurš Latvijas auditorijai jau ir pazīstams. Šī skaņdarba pamattēmas, kā jau tas raksturīgi Pētera Vaska daiļradei, ir etniski motīvi un daba.

Bez Pētera Vaska opusa koncerta programmā skanēs arī simfonisma etalons – Ludviga van Bēthovena Trešā simfonija un Ērika Ešenvalda "Mākoņi", kas ir komponista pirmais sarakstītais darbs lielam simfoniskam orķestrim.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs vai www.bilesuparadize.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


Войтирегистрация