Latvijas Radio koris 75 gadu jubilejā pirmatskaņos uzvedumu "Tas vārds. Daugava"

Mārtiņš Pučka, 20.11.2015., 12:00

Atzīmējot Latvijas Radio kora 75 gadu jubileju, 21. novembrī plkst. 19.00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē izskanēs jaunākais Latvijas Radio kora muzikālais uzvedums "Tas vārds. Daugava".

Latvijas Radio korisTajā dzirdēsim tautā zināmus un iemīļotus komponistu Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna skaņdarbus.

Latvijas Radio kora mākslinieciskā vadītāja Sigvards Kļava uzskata, ka muzikālais uzvedums "Tas vārds. Daugava" ir par pretnostatījumiem un attiecību meklēšanu starp divām pasaulēm, kuras atklāt būs aicināts katrs koncerta apmeklētājs. Kādam šīs divas pasaules būs "viņš un viņa", kādam indivīds un sabiedrība, citam sapņi un realitāte, vēl citam Rainis un Aspazija. Zīmīgi, ka koncertā satiksies arī divi atšķirīgu rokrakstu skaņraži – Mārtiņš Brauns un Jānis Lūsēns, kora sfērai pretnostatījot solo balsis.

Uzveduma režiju veido jaunā māksliniece Paula Pļavniece, kas izslavēta ar visai neierastu skatījumu uz tradīciju, savukārt abu literatūras dižgaru – Raiņa un Aspazijas dzejas nianses līdz ar Radio kori skaņās iezīmēs solisti Ieva Parša un Jānis Kurševs. Uzvedumā piedalīsies arī paši komponisti – Mārtiņš Brauns un Jānis Lūsēns.

Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava atceras, ka "jau vairākus gadus atpakaļ, dzīvojot Aspazijas un Raiņa jubilejas gada lielajās gaidībās, zināju, ka šim tandēmam ar Radio kori pieskarsimies, tikai toreiz vēl nezināju, kāda būs uzveduma forma un kāda mūzika tajā skanēs. Bez tam novembris ir tas laiks, kad nevajadzētu apiet tādu godīgu patriotismu, un šogad tas ir arī Latvijas Radio kora īpašais mēnesis."

Latvijas Radio koris novembrī atzīmē savas radošās darbības 75 gadu jubileju. Biļetes visās "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация