Planningtorock papildspēki II

Viestarts Gailitis, 17.03.2010., 22:27

19.martā Spīķeru Koncertzālē, iezvanot divu jaunu albumu iznākšanu, uzstāsies "Planningtorock" jeb Džanīne Rostrona.

Planningtorock ir viena no šībrīža interesantākajām mūziķēm ar dinamiskām  performancēm, kurās videoprojekcijas saspēlējas ar oriģināli tērpto, uz skatuves viegli aizsmakušā balsī dziedošo un dejojošo mākslinieci. Šī ziema ir Planningtorock "ražas laiks" - divos drīz gaidāmos albumos materializējas viņas solodarbs izdevniecības DFA Records (mājvieta LCD Soundsystem, Hot Chip, u.c.) paspārnē un sadarbība ar duetu The Knife.

Jau iepriekš ziņots, ka Planningtorock koncerta īpašās viešņas būs mākslinieces Liene un Maija Kurševas, kas pie reizes arī ir māsas. Tā ka akcents sarīkojumā likts uz sieviešu izpildītājām, minētajām māksliniecēm piepulcējas arī industriālās elektroniskās mūzikas kvartets Golden Shower ar savu teatrālo performanci, kas var būt neomulīga cilvēkiem ar vājiem nerviem. Pašas mākslinieces par savu projektu raksta, - "Golden Shower - eksistenciālisma psihotēka, estrogēna akumulēti trakumritmi no Rīgas pagrīdes. Spīts pret vīriešu dominanci, kā arī sievišķo emociju/skarbuma lādiņš liriskajā vēstījumā tiek īstenots ar dinamiskām kompozīcijām, enerģiskiem un satīriskiem priekšnesumiem, ko papildina agresīvs vokāli-liriskais izpildījums. Zelta lietus lai atmiekšķē pārkarsušus prātus."

Savukārt vakara centrālā viešņa Planningtorock savā mūzikā brīvi jauc glamroku, hiphopu, klasisko mūziku un elektroniku. Planningtorock ekscentriskos radošos instinktus 2006.gadā pamanīja pazīstamā electroclash izdevniecība Chicks on Speed Records, kas izdeva viņas augsti vērtēto debijas albumu Having  "Golden Shower"It All. Šopavasar viņas jaunais albums Planet 9 gaidāms izdevniecībā DFA Records, ko vada Džeimss Mērfijs, kas pazīstams ar minēto projektu LCD Soundsystem. Uzstāšanās Rīgā apsteidz Planningtorock pavasarī paredzēto Eiropas tūri drīz gaidāmā albuma izdošanas sakarā un būs viens no pirmajiem koncertiem, kurā varēs dzirdēt viņas jauno repertuāru. Atgādināsim, ka pērnajā rudenī Spīķeru koncertzālē viesojās citi mūziķi no DFA Records izdevniecības – duets YΔCHT.

Savukārt 1.martā iznāca albums Tomorrow, in a Year un tādējādi materializējas Planningtorock divu gadu ilgā sadarbība ar duetu The Knife, kopīgi veidojot elektro-operu par Čārlzu Darvinu.

Biļetes Biļešu Servisa tirdzniecības vietās, www.bilesuserviss.lv, Ls 6 – Ls 8. Koncertā pie ieejas – Ls 10.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


Войтирегистрация