"Rammstein" mūzika klasiskā izpildījumā

Ilona Brūvere, 18.01.2012., 22:11

21. janvārī, 15.00 Rīgas kultūras centrā "Iļģuciems", Lidoņu ielā 27 notiks koncerts, kurā topošie mūziķi un jau atzīti jaunie talanti apvienojas kopīgā projektā, lai klausītājiem sniegtu citu skatījumu populārās vācu rokgrupas "Rammstein" nošu partitūras muzikālajā lasījumā.

Ar šo saistošo Rīgas jauno mūziķu projektu, izpildītājmākslinieki cenšas lauzt sabiedrības stereotipa priekšstatus par smago roku un klasisko mūziku. Ņemot vērā to, ka liela daļa jauniešu klasisko mūziku neklausās, Rammstein koncertprogrammā iekļauti klasiskajai mūzikai raksturīgi instrumenti, kas smagā roka partitūras izpilda citā interpretācijā, sniedzot klausītājiem iespēju atklāt jaunas muzikālo noskaņu nianses.

"Rammstein" mūzika klasiskā izpildījumā

Grupa Rammstein dibināta 1994. gadā Berlīnē. Mūziķu pirmais disks Motor Music Vācijā iegūst Zelta diska statusu, bet otrais Sehnsucht/ Ilgas plūc Platīna albūma laurus. Ar lieliem panākumiem, pēc dažiem neveiksmīgiem dziesmu tekstiem angļu valodā, grupa muzicē tikai vāciski un 1997. gadā dodas turnejā uz Asv. Savu pastāvēšanas desmitgadi Rammstein atzīmē ar savu labāko albūmu Lichtspielhaus/ Kinoteātris, kur apkopoti arī koncertu ieraksti un videoklipi.

Kad vācu grupa Rammstein uzsāk Eiropas turneju, lielākajās mūzikas arēnās demonstrējot ne tikai spilgtu rokmūzikas, bet arī pirotehnikas šovu, klajā nāk viņu ceturtais albūms Reise, Reise/ Ceļojums, ceļojums, kas klausītāju atzinību gūst ar Platīna albūmu un grupa dodas pasaules turnejā Apocolyptica.

Jaunie Latvijas mūziķi piedāvā Rammstein dziedātās dziesmas jau tulkotas latviešu valodā, padarot programmu klausītājiem pieejamāku. Stundu garajā koncertā piedalās Rīgas Doma kora skolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēkņi, solisti Laima Lediņa un Renārs Procenko, kā arī klasiskais stīgu kvartets un kamerkoris.

Ieejas maksa - 1 lats.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация