2. novembrī Rīgā notiks portugāļu grupas "Moonspell" koncerts

Klubs „Melnā Piektdiena", 09.10.2015., 11:03

Portugāļu metāla grupa "Moonspell" sniegs savu ilgi gaidīto koncertu klubā "Melnā Piektdiena" (Brīvības iela 193c).

"Moonspell"Kopā ar viņiem uz skatuves kāps franču industriālā metāla pārstāvji – "Dagoba" un grieķu "Jaded Star" (power metal).

Grupa spēlē metāla mūziku no 1992. gada. Sākumā "Moonspell" bija nedaudz cits virziens – tie bija zināmi "folk" un "black metal" žanrā, vēlāk viņu skaņdarbus saka vērtēt kā "gothic metal". Grupas līderis un vokālists Fernando Ribeiro, kurš ir arī dziesmu autors, grupas stilu sauc par "velnišķīgu mūziku". Okultisma tematika tekstos vieno grupu ar grupām "Samael" un "Behemoth". 2015. gada martā grupa izdeva savu jaunāko albumu "Extinct". 

"Moonspell" viennozīmīgi ir ideāla grupa un nav nozīmes, cik reižu tu jau esi redzējis viņu uzstāšanos, un dzirdējis nemirstīgo himnu "Alma Mater": iespaidi pārklājas, no gabaliņiem veido burvīgo gotisko vitrāžu un iespiež prātā smeldzošo mūžības sajūtu.

"Dagoba" — franču grupa, kura izpilda groove metal un industrial metal. Paņēmienu kopums, kuru izmanto kolektīvs patreiz, ir salikums no mūsdienīgas "Sepulturas", kaut kas no veciem "Machine Head" un iedvesma no "Fear Factory". Bet tas, kas noteikti piemīt grupai, ir graujošie ģitāru rifi, kurus papildina ar bundzinieka meistarība.

"Dagoba" tika radīta 2000. gadā, pēc vokālista Shawter iniciatīvas. Tad tika izveidots grupas sastāvs: Shawter (vaokāls), Izakar (ģitāra), Stephan (ģitāra), Werther (bass) un Franky (bungas). Pēc gada grupa paraksta līgumu ar leiblu "Enternote Records" un izlaiž pirmo EP: "Release The Fury". EP tika augsti novērtēts un 2003. gadā iznāca debijas albums "Dagoba". Albums demonstrēja grupas virzienu uz graujošo modernā metāla pusi. Kopā "Dagobas" kontā ir seši CD: "Dagoba" (2003), "What Hell Is About" (2006), "Face The Colossus" (2008), "Poseidon" (2010), "Post Mortem Nihil Est" (2013), "Tales Of The Black Dawn" (2015).

Kolektīvu "Jaded Star" izveidoja vokāliste Maksi Nils (Maxi Nil, ex-"Visions Of Atlantis") un bundzinieks Rafaels Saini (Raphael Saini, ex-"Iced Earth"), kuriem jau bija liela muzikālā pieredze. Grupa izveidojās 2013. gada un uzreiz ķerās pie mūzikas rakstīšanas un tūres.

Albums "Memories From The Future" burtiski eksplodē ar enerģiju, un pateicoties leiblam "Sensory Records", viņu sadzirdēs visa pasaule. Maksi pati producēja skaņuplati, bet masteringu taisīja Frederiks Nordstrems (Fredrik Nordström) no leģendāras zviedru studijas Fredman. Jutekliskais vokāls un Rafaela virtuozā spēlēšana demonstrēta ierakstītajās dziesmās pilnā mērā. Ģitārists-virtuozs Kosta Vreto ienesa svaigu un organisku skaņu. Pati Maksi uzskata šo mākslas darbu par labāko, ko viņa varēja izdarīt.

Biļetes uz koncertu nopērkamas www.ticketshop.lv no 5. jūnija. Biļetes cena, sākot ar 18 EUR.

Kluba durvis koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas jau no plkst. 19.00. Koncerta sākums plkst. 20.00.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация