Rīgā notiks kustības un skaņas performance

Reinis Jaunais, 02.12.2015., 15:06

Kaņepes Kultūras centrā 5. decembrī notiks kustības un skaņas performance, kurā vairāki mūziķi no Latvijas uzstāsies kopā ar pieredzes bagātu žonglieri no Francijas - Van Kimu Tranu (Van-Kim Tran).

Rīgā notiks kustības un skaņas performanceVan Kims savā skatuviskajā darbībā visvairāk specializējas "botuh" un kontaktžonglēšanas jomā.

Bez minētā franču mākslinieka, koncertā uzstāsies Reinis Jaunais (ģitāra), Ieva Supjeva (flauta), Harijs Vagrants (etnogrāfisks persiešu mūzikas instruments - santurs) un Artūrs Veinbergs (perkusijas). Mūziķi reizēm uzstājas arī ar nosaukumu ‘‘Draugu orķestris‘‘. Performanci papildinās vizualizācijas.

Franču mākslinieka un latviešu mūziķu ceļi krustojās, kad pirms dažiem gadiem, pastaigājoties augstu kalnos, Harijs nejauši iepazinās ar Van Kimu. Abi nolēma sadarboties, un Harijs iepazīstināja franču mākslinieku ar saviem grupas biedriem no Latvijas. Lai arī Van Kims Latvijā ir viesojies jau iepriekš, mākslinieku kopīgā uzstāšanās KKC ir paredzēts kā viņu vienīgais kopējais priekšnesums.

Koncertā būs dzirdamas mūziķu sacerētas, galvenokārt instrumentālas kompozīcijas, mijiedarbībā ar improvizācijām. Mūziķi iedvesmu savai mūzikai smeļas no saviem ceļojumiem, kuru laikā ir snieguši koncertus dažādās valstīs, kā arī darbojušies kā ielu mākslinieki. Reinis Jaunais ir izdevis solo albumu ''Plika ģitāra'' (2013), kā arī kopīgiem spēkiem mūziķi ir izdevuši albumu ''Draugu orķestris'' (2015). Šobrīd mūziķi strādā pie jauna albuma, kurš tiks publicēts nākamā gada sākumā.

Šeit var apskatīt Van Kimu darbībā: www.youtube.com/watch?v=c5Xl7gAlOiM. Savukārt šeit var novērtēt latviešu mūziķu spēlēto mūziku: www.youtube.com/watch?v=bnx0mJa30cA.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация