Rīgā notiks roka konvencija "Cojs – dzīvs!"

Levs Berezins, 09.04.2015., 08:41

8. augustā Rīgā notiks zvaigžņu roka konvencija, kas veltīta Viktora Coja piemiņai.

Roka konvencija "Cojs – dzīvs!"1990. gada 8. augustā plkst. 12. 38, mūzikas pasaule traģiski zaudēja vienu no lielākajām un nozīmīgākajām figūrām krievvalodīgo vidē. Latvijā, autoceļa Sloka-talsi, 35. kilometrā autoavārijā bojā gāja Viktors Cojs.

Šis mākslinieks padomju un postpadomju vidē nozīmēja vairāk kā Kurts Morrisons amerikāņiem, vairāk kā "pārmaiņu vēstnesis" "Skorpions VDR", un apturēja laiku ilgāk un krasāk kā Kurts Kobeins. Mēs visi izjūtam šo zaudējumu, pat tagad, kad ir pagājuši 25 gadi pēc viņa bojāejas.

"Cojs - Dzīvs!" tas nav vienkārši lozungs vai izmesta frāze. Šajā īsajā frāzē ietilpst ne vienas vien pašaizliedzīgi mīlošas un uzticīgas fanu paaudzes sāpes un cerības.

Viktora Coja un grupas "Kino" fani var būt gan 15, gan 50 gadu jauni, viņa dziesmu teksti nav zaudējuši aktualitāti, bet reizēm liekas, ka tieši pretēji, tie kļuvuši daudz izjustāki, nekā Coja unikālais balss tembrs un "mazliet stieptā" dziedāšanas maniere, un romantiskais varoņa tēls, kas ir iededzināts cilvēku sirdīs.

8. augustā, 25 gadus pēc Viktora nāves, Rīgā, Mežaparkā, tikai dažus desmitus kilometrus no dzejnieka un dziedātāja bojāejas vietas, notiks zvaigžņu roka konvencija, kas veltīta Viktora Coja piemiņai. Muzikanti, kuri šodien iemieso visu postpadomju spektru, kuri viņu pazina, kuri uzstājās ar viņu uz vienas skatuves un vienkārši mīlēja dižo mākslinieku, dziedās "Kino" un "Svoji Glavnije" dziesmas par godu viņam, lielā vairāku stundu festivālā. Bet tie, kas nevarēs atbraukt uz Rīgu, atcerēsies viņu tiešā televīzijas pārraidē dažādās zemeslodes malās.

Pirmo reizi Rīgā dzirdēs Konstantīna Kinčeva "Alisi" un grupu "Kņazz", grupas "Karalis un āksts / Koroļ i šut" bijušā līdera Andreja Kņazeva izpildījumu stadiona variantā, kā arī dzirdēs un redzēs vienu no grupas "Kino" līderiem Juriju Kasparjanu, kurš tagad strādā ar Butusovu. Pirmajā dalībnieku sarakstā arī Oļegs Skripka ar Vopļami Vidopliasova un leģendārā Rīgas roka kluba "Cement". Festivāls paplašināsies un pēdējie tā dalībnieki kļūs zināmi tikai dažas dienas pirms festivāla.

Biļetes visās "Biļešu Serviss" kasēs.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация