Rīgā uzstāsies "Planningtorock"

Viestarts Gailitis, 22.02.2010., 22:05

19.martā Spīķeru Koncertzālē, iezvanot divu jaunu albumu iznākšanu, uzstāsies "Planningtorock" jeb Džanīne Rostrona (Janine Rostron).

"Planningtorock" ir viena no šībrīža orģinālākajām mūziķēm ar eksplozīvām performancēm-popoperām, kurās videoprojekcijas saspēlējas ar oriģināli tērpto, uz skatuves viegli aizsmakušā balsī dziedošo un dejojošo mākslinieci. Šī ziema ir "Planningtorock" ražas laiks- divos drīz gaidāmos albumos materializējas viņas solodarbs un sadarbība ar duetu "The Knife".

Savā mūzikā šī klasiski skolotā vijolniece brīvi jauc glamroku, hiphopu, klasisko mūziku un elektroniku. "Planningtorock" ekscentriskos radošos instinktus 2006.gadā pamanīja pazīstamā electroclash izdevniecība "Chicks on Speed Records", kas izdeva viņas augsti vērtēto debijas albumu "Having It All". Mēģinot raksturot minētā albuma eklektisko skanējumu un estētiku, žurnāls "TANK" rakstīja, - "Fascinējošs"Planningtorock" autsaidera šovs - daļēji Džārviss Kokers, daļēji Vendija Karlosa. (..) "Having it All" ir vitāla Bovija, Bolana un Džoplinas sintēze." 2006.gada pavasarī, pēc minētā albuma iznākšanas, "Planningtorock" viesojās "Skaņu meža" festivālā. Kopš tā laika "Planningtorock" atpazīstamība ir augusi un viņa ir pavadījusi lielu daļu laika, strādājot ar tādiem mūziķiem kā "LCD Soundsystem", "Hot Chip", "Peaches and The Knife". Kā vizuālā māksliniece, "Planningtorock" ir izstādījusies tādās galerijās kā MAMA (Roterdama) un Tate Modern (Londona).

Šopavasar viņas jaunais albums Planet 9 gaidāms izdevniecībā DFA Records, ko vada Džeimss Mērfijs, kas pazīstams ar minēto projektu LCD Soundsystem. Uzstāšanās Rīgā apsteidz Planningtorock pavasarī paredzēto Eiropas tūri drīz gaidāmā albuma izdošanas sakarā un būs viens no pirmajiem koncertiem, kurā varēs dzirdēt viņas jauno repertuāru. Atgādināsim, ka pērnajā rudenī Spīķeru koncertzālē viesojās citi mūziķi no DFA Records izdevniecības – duets YΔCHT.

Savukārt 1.martā iznāk albums Tomorrow, in a Year un tādējādi materializējas Planningtorock divu gadu ilgā sadarbība ar duetu The Knife, kopīgi veidojot elektro-operu par Čārlzu Darvinu.

19.martā Rīgā no Planningtorock var gaidīt koncertizrādi kariķēta futūrisma garā, kurā romantika maisīta ar satīru un ekshibicionistisku jutekliskumu.

Biļešu pārdošana tiks izsludināta drīzumā.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


Войтирегистрация