Rihards Lībietis ieraksta albumu "Scream, Breathe, Cry"

Rihards Lībietis, 05.05.2015., 08:45

Ģitārists Rihards Lībietis pabeidzis sava jaunākā albuma "Scream, Breathe, Cry" ierakstu, kas klausītājiem būs pieejams jūlijā. Šis ir pirmais ieraksts, kura tapšanā piedalījušies vēl 10 mūziķi.

"Vēlējos izveidot albumu, kas sevī apkopotu tradicionālu instrumentu skanējumu ar modernas mūzikas niansēm, un tajā pašā laikā, veidot to kā stāstu, kas jāklausās no A-Z, ar dažādiem intensitātes kāpumiem, kritumiem, sarežģījumiem un atrisinājumu. Albums klausītājam piedāvās kvalitatīvu, tradīcijās balstītu, bet inovatīvu ceļojumu mūzikas skaņās. Ko tādu, ko vieno noskaņa, tomēr dinamikas ziņā atgādinātu gan mierīgus, miglas vāliem klātus līdzenumus, gan sniega vētru kalnos."

/ Rihards Lībietis /

"Scream, Breathe, Cry" ir instrumentālās mūzikas albums, kas ietver sevī elementus no vairākiem mūzikas žanriem, veidojot plašu muzikālo spektru, un to sintēzē radot vēl nedzirdētu skanējumu Latvijas un Eiropas mūzikas vidē. Kā liecina albuma nosaukums, arī muzikālais materiāls dalāms trīs daļās: skaņdarbi solo akustiskajai ģitārai, akustiskās ģitāras saspēle ar čellu, flautu un Āfrikas sitaminstrumentiem, savukārt trešajā daļā pievienojas vijole, 2 elektriskās ģitāras, bungas, bass un saksofons. Ideja par albumu radās jau 2013. gadā, 2014. gada novembrī tika nokomplektēts sastāvs, kas arī turpināja darbību pie ieraksta. Lai arī kompozīciju autors ir Rihards Lībietis, katrs no māksliniekiem ir devis lielu ieguldījumu ieraksta tapšanā.

Albuma tapšanā piedalījušies: Jānis Pastars (ģitāra), Mārcis Vasiļevskis (ģitāra), Erna Daugaviete (čells), Ilze Gagaine (vijole), Matīss Repsis (perkusijas), Raitis Kalniņš (bungas), Roberts Romanovs (bass), Dita Frīdenberga (saksofons), Jāzeps Podnieks (flauta) un īpašais viesis ģitārists Gints Smukais.

Rihards Lībietis savas darbības laikā izdevis divus albumus – EP "Ieķēries laiks tur iekšā starp stīgām" (2012) un pilna apjoma studijas albumu "RL Elektronix" (2015). Spēlē "Elastic" (ex. Bite’s Blues Band) sastāvā, uzstājas kā solo mākslinieks, 2014. gada sākumā ar grupu "Ryga" radījis mūziku Dailes teātra izrādei "Izraidītie", ko joprojām katru reizi spēlē dzīvajā izpildījumā.

Vairāk info: rihardslibietis.bandcamp.com, www.youtube.com/user/Punchukinsh/videos, www.facebook.com/pages/Rihards-L%C4%ABbietis-music/152874421391156.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


Войтирегистрация