"RockUp" festivāls notiks arī nākošgad

"RockUp" festivāls, 14.08.2015., 07:39

Sestdienas naktī, uzstājoties grupai "Keksi & Orchestra", noslēdzās pirmais rokenrola un "Pin Up" kultūras festivāls Baltijā.

"RockUp" festivāls notiks arī nākošgadRunājot ar apmeklētājiem un lasot komentārus internetā, tika saņemtas tikai labas atsauksmes gan par mūziķiem, gan aktivitātēm, gan atmosfēru kopumā. Tomēr jāteic, ka vislielāko iespaidu atstāja apgaismojums, kurš gāja soli solī ar mūzikas ritmiem.

Piektdienas un sestdienas vakari "RockUp" festivālā lika ne tikai aizmirst ikdienas rūpes un darbus, bet iemeta arī galvu reibinošā mūzikas karuselī – no psihodēlijas līdz blūzam, no fanka līdz rokabillijam, no artroka līdz hardrokam.

Kopumā festivālā uzstājās 24 grupas, tāpēc sīkāk pieminēsim tikai dažas. Blūza veterāna Jāņa Vanadziņa projekts "Mozambika" izcēlās ar korektiem un mūsdienīgiem blūza klasikas aranžējumiem, savukārt vokālistes Ievas Kākules savdabīgais balss tembrs piedeva vajadzīgo emociju skanējumam.

Krietnu trakuma un jautrības devu sniedza jaunuzlecošā rockabilly un jumpi'n blues zvaigzne – grupa "The Foxtails". Gan ekstrēmais vokālistes Dianas Sus uzbrauciens uz skatuves ar Vespa motorolleru, gan viņas dinamiskais un spēcīgais vokāls, gan ģitāristes Līgas Anževas solopartijas, kā arī basista Kristapa Kaļvas stingrā basa līnija padarīja viņus par vakara favorītiem.

Piektdienas vakara noslēgumā uzstājās "Colt", eklektiska hardroka grupa, kas atskaņo oriģinālmūziku. Ritma precizitāte, dinamika, ģitārimprovizācijas un vokālista balss tembrs, tas viss kopā radīja tādu spēku, ka tā enerģijas pietiktu veselas spēkstacijas darbināšanai!

Pēc rīta jogas, apmeklētājus arī sestdien mūziķi lutināja ar kvalitatīvu instrumentālu un vokālu skanējumu, tostarp "Vocada", diezgan eksperimentāls blūzroka projekts, kura "rozīnīte " ir vokālistes Ineses Darkevičas fantastiskā balss, Latvijas mūzikā faktiski nedzirdēts brīnums - latvietes balss līdzinās afroamerikāņu blūza dīvu tembriem!

Vēl viens relatīvi jaunais projekts – Jāņa Kalvāna eksperimentālais "De Temps" – kārtējo reizi apliecināja, ka atzinību var gūt ar labu mūziku, atstājot malā bezgaumīgas popkultūras klišejas. Interesantais projekts, kas sintezē blūza, funk, fusion un hip hop elementus, kopā ar pieaicinātajiem sesijmāksliniekiem radīja perfekta orķestra iespaidu un radīja fantastiskas emocijas.

"RockUp" festivāls noteikti bija lielisks vasaras noslēgums, kur muzikālais baudījums tika papildināts ar sauļošanos, sportiskām aktivitātēm un atvēsinošām peldēm. Tāpēc priecājamies, ka organizatori ir izziņojuši, ka festivāls notiks arī nākošajā gadā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация