Rokfilmu festivālu papildina muzikālā programma

Amanda Boka, 07.08.2015., 09:11

Pirmajā Rokfilmu festivālā, kas notiks no 14. līdz 16. augustam Cēsīs, gaidāmi arī koncerti. Īsi muzikālo apvienību priekšnesumi papildinās kinoseansus Vidzemes koncertzāles "Cēsis" lielajā zālē un daļa no grupām spēlēs koncertos dažādās Cēsu izklaides vietās katru vakaru.

Rokfilmu festivālu papildina muzikālā programmaPiektdien, 14. augustā, festivāla atklāšanā apmeklētājus priecēs grupa "Strapon" – jauna apvienība, kas spēlē rokmūzikas kaverversijas un sacer savas oriģinālkompozīcijas klasiskā smagā roka stilistikā. Viņi izceļas ne tikai ar enerģisku skanējumu, bet arī iemieso roka dzīvesstilu un attieksmi, atdzīvinot spēcīgākās pagājušā gadsimta rokmūzikas tradīcijas.

"Strapon" priekšnesumam un īsām organizatoru atklāšanas uzrunām sekos Kristiana Luhaera un Mareka Bērenta režijā tapušās filmas "Sešdesmitie. Sākums" prezentācija. Tā ir pirmā filma sērijā "Savējie sapratīs!" un vēsta par sešdesmitajiem gadiem Latvijas rokmūzikas norisēs.

Vakara turpinājumā grupa uzstāsies Cēsu kafejnīcā "Mākslas Telpa Mala". Koncertprogrammu papildinās vēl citas muzikālas apvienības un ieeja pasākumā, uzrādot Rokfilmu festivāla biļetes būs par brīvu. Alternatīvs vakara turpinājums gaidāms bāros "Bazaar" – dziesminieks Andis Retējums, un klubā "Fonoklubs" – DJ Uldis Rudaks.

Nākošajā dienā, sestdienā, 15. augustā, pirmo dienas seansu, visai ģimenei veltīto filmu "Sprīdītis", iedārdinās Andžeja Grauda bungu skolas mazie audzēkņi. Pulksten 16.00 koncertzāles lielajā zālē pirms filmas "Monstrcilvēks" seansa vieta tiks dota alūksniešu grupai "Leborio". Dumpinieciski, nepaklausīgi un mazliet jocīgi, "Leborio" gan latviski, gan angliski dzied par apkārtējiem notikumiem, emocijām, reizēm arī tīrām muļķībām. Asi, trāpīgi un konkrēti, grupa nekaunās paust to, kas uz sirds un būs lieliska prelūdija filmai par somu supergrupu "Lordi". Pēc šī koncerta uz ekrāna varēs atrast atbildi uz jautājumu "Ko "Lordi" izdarīja nepareizi?"

Sestdienas īso koncertu programmu koncertzālē noslēgs cēsnieki "Side of pain". Grupa, kas dibināta tālajā 2003. gadā, atkal apvienojusies un tieši Rokfilmu Festivālā gaidāms viens no viņu pirmajiem priekšnesumiem jaunajā ērā. Spēcīgais savvaļas skanējums, kas radies, ietekmējoties no grunge, smagā roka un metāla, gaidāms kā atbilstošs filmas "Pilīm sadegot" ievads. Kino gabals vēsta par tiesvedības procesa smalkumiem, ko 2012. gadā piedzīvoja grupa "Lamb of God", kad viņu vokālistu apsūdzēja fana slepkavībā. "Side of pain" vakara turpinājumā klausītājus pulcēs bārā "Bazaar", ieeja bez maksas.

Svētdienas rītā gaidāms filmas jauniešiem "Mēs esam labākās!" seanss. Tā ir stāsts par trīspadsmitgadniecēm, kas vēlas dibināt pankgrupu. Atbilstoši filmas noskaņai, seansu iesāks pankgrupa "Freelancers" – puiši, kas 2007. gadā apņēmīgi dibinājuši grupu, kas ar savu izteikto Kalifornijas punk stila skanējumu guvusi atpazīstamību kā Latvijā, tā ārvalstīs. "Freelancers" nupat izlaiduši jaunu EP un ir gatavi pierādīt, ka pankmūzika nav mirusi. Garāka viņu uzstāšanās gaidāma tās pašas dienas vakarā "Mākslas Telpā Mala", kas būs arī festivālu noslēdzošais pasākums.

Svētdienā gaidāms arī kāds cits kino mīļotājiem liels notikums: filmas par Bobu Dilanu "Es neesmu tur" seanss uz lielā ekrāna. To "iesildīs" īpašs viesis no Austrālijas, Igaunijā dzīvojošais solo mākslinieks "The Diamond Blow". Puisis jau četrus ar pusi gadus dzīvo un strādā Tallinas pamestajā rātsnamā "Linnahall", izveidojis savu ierakstu studiju "Linnahall records" un ir tikpat savdabīgs kā mākslinieks Bobs Dilans.

Visa Rokfilmu festivāla programma un turpmākie muzikālie papildinājumi tajā atrodami mājas lapā www.rockfilmfestival.lv, bet biļetes iegādājamas www.ticketshop.lv.

Festivāla rīkošanu atbalsta A/S "Cēsu alus", Cēsu novada dome, Cēsu Tūrisma un Kultūras Centrs, Vidzemes koncertzāle "Cēsis", ASV vēstniecība, kafejnīcas "Mākslas Telpa Mala" un "Bazaar", poligrāfijas serviss "Zemgus" un citi.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация