RTU koris "Vivere" starptautiskā koru konkursā izcīna zelta diplomu

Gints Ceplenieks, 21.12.2015., 12:36

2015. gada 21. decembrī – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jauktais koris "Vivere" diriģentu Ginta Ceplenieka un Sintijas Šmites vadībā starptautiskajā koru festivālā "Cantate Domino" ieguvis zelta diplomu un 2. vietu "Grand prix" izcīņā.

RTU koris "Vivere" starptautiskā koru konkursā izcīna zelta diplomuKonkurss no 17. līdz 20. decembrim norisinājās Lietuvas pilsētā Kauņā.

"Vivere" konkursā startēja jaukto koru kategorijā un izpildīja četrus skaņdarbus. Programmā bija Mihaela Praetoriusa un Jan Sandstrom skaņdarbs "Es skaistu rozīt’ zinu", Knuta Nitsteda "Gloria", Ludovico da Viadana "Exultate justi" un Antona Bruknera "Os justi". Šajā kategorijā koris ieguva zelta diplomu. Koristi piedalījās arī galvenās balvas "Grand prix" izcīņā, iegūstot augsto 2. vietu. Galvenā balva tika piešķirta jauniešu korim "Ondrášek Czech Youth Choir" no Čehijas.

Konkursa noslēguma koncertā klausītāji ar sajūsmu uzņēma populārās Raimonda Paula dziesmas "Circenīša Ziemassvētki" improvizāciju "Viveres" izpildījumā. Koncertā tika atskaņota gan konkursa programma, gan vairāki latviešu un cittautu komponistu skaņdarbi. Emocionāli ļoti saviļņojošs bija tradicionālās zulu tautas himnas "Zulu lūgšana" ("Zulu prayer") atskaņojums, kurš pēc "Viveres" uzaicinājuma tika atskaņots kopā ar Ugandas dziedātājiem "Aba Taano". "Viveres" diriģente Sintija Šmite pēc koncerta uzsvēra: "Lai gan dalība konkursā ir sacensība starp koriem, tā vienlaicīgi ir arī brīnišķīga iespēja izjust to, cik ļoti mūzika mūs visus vieno."

"Cantate Domino" ir starptautisks sakrālās, adventes un Ziemassvētku laika mūzikas festivāls, kurš šogad norisinājās jau 23. reizi. Konkursantus vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija pasaulē ievērojami diriģenti un komponisti no Dienvidkorejas, Lietuvas, Slovākijas un Latvijas. Latviju žurijā pārstāvēja garīgās mūzikas komponists Rihards Dubra.

Daļu no konkursa programmas, kā arī citus skaņdarbus "Viveres" izpildījumā klaustītāji aicināti baudīt labdarības koncertā "Apsnieg eņģeļu koks", kas notiks 25. decembrī plkst. 15 Rīgas Domā. Visi koncertā iegūtie ziedojumi tiks izlietoti neārstējami slimu bērnu aprūpei mājās.

"Vivere" dibināta 2007. gada 14. septembrī kā Rīgas Biznesa skolas jauktais koris, taču kopš 2013. gada septembra koris darbojas RTU paspārnē. Kora repertuārā ir tautas un garīgā mūzika, kā arī džezs un popmūzika. Šā gada februārī "Vivere" Starptautiskajā Gdaņskas Kormūzikas festivālā ieguva zelta diplomu. Arī 2014. gada Pasaules koru olimpiādē koris izcīnīja zelta diplomu.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

beznaeba.xyz

Dyan


Войтирегистрация