"I Love You Records" sāk sadarbību ar baltkrievu grupu "Super Besse"

„I Love You Records”, 12.05.2015., 08:00

Latvijas mūzikas izdevniecība "I Love You Records" maija nogalē izdos Baltkrievijas grupas "Super Besse" albumu.

"Super Besse"11. maijā ir iznācis pirmais singls "Holod", kā arī tiek paziņots albuma nosaukums un dziesmu saraksts.

"Super Besse" debijas albuma nosaukums būs "63610*", kas ir pasta indekss Super Besse slēpošanas kūrortam Francijā. Albuma izdošanas datums ir 25. maijs.

"Mūsu grupa pastāv tikai divus gadus un kopš paša sākuma šķiet, ka esam ātrvilcienā – tas nav apstādināms un ātrums tikai pieaug. Pirms diviem gadiem mēs pat nevarējām iedomāties, ka kāds mūzikas apgāds Eiropā būtu ieinteresēts izdot albumu, bet tagad esam ļoti priecīgi, ka mūsu pirmais ieraksts iznāks sadarbībā ar "I Love You Records"," stāsta "Super Besse" līderis Maksims Kuļša.

"Albumā būs iekļautas dažas dziesmas, kuras iepriekš esam izdevuši kā demoierakstus, bet tagad esam tās ieskaņojuši no jauna un pievienojām arī pavisam jaunas dziesmas. Sākot darbu pie albuma, centāmies sekot mūsu galvenajai domai – darīt visu, cik labi spējam, nezaudējot sajūtu par par procesa absurdumu. Jo "Super Besse" ir pilnīgs "bezsakars" – mēs mīlam Franciju, dziedam krieviski, uzstājamies Eiropā ar spēcīgu pankroka garu koncertos un coldwave skanējumu ierakstos. Joprojām mēģinām to visu apvienot," turpina Maksims.

Mūzikas apgāds "I Love You Records" dibināts 2009. gadā Rīgā. Izdevniecības katalogā ir igauņu grupas "Ewert and The Two Dragons", latviešu "The Sound Poets", kā arī "Momend", Alises Jostes, "Mona De Bo", "Laika Suns" un citu mākslinieku ieraksti.

Apgāda mākslinieciskais direktors Bruno Roze: "Grupu "Super Besse" pirmo reizi redzēju 2014. gada pavasarī festivālā "Tallinn Music Week". Pēc tam uzaicinājām uz mūsu skatuvi "Positivus" festivālā, bet vēlāk Viļņā (Vilnius Music Week) manā degungalā viņus jau uzrunāja britu izdevniecība. Tomēr 2015. gada 25. maijā viņu albumu izdosim mēs – "I Love You Records". Kā mūzikas apgādam šis mums ir liels izaicinājums, jo līdz šim neesam strādājuši ar austrumu bloka māksliniekiem. Šī arī ir pirmā grupa mūsu izdevniecības vēsturē, kas patreiz ir tik lielā Eiropas muzikas profesionāļu uzmanības centrā, ka varam nosaukt šo grupu par patiešām "karstu". Klausītājiem vēl gan ir nedaudz jāpaciešas, bet jau tagad varu atklāt, ka albums ir lielisks."

Pērn un šogad "Super Besse" piedalījās vairākos festivālos Baltijā, tostarp "Positivus 2014" un "Tallinn Music Week 2015", izpelnoties nedalītu preses atzinību. Lūk, dažas atsauksmes.

"Grupas "Super Besse" eksplozīvā uzstāšanās bija lielākais pārsteigums šī gada festivālā [Positivus 2014] – ieraugot viņus, jau pirmajās minūtēs bija skaidrs, ka te darīšana ar nākotnes zvaigznēm," Uldis Rudaks, Diena (www.diena.lv/kd/muzika/asinis-uz-stigam-14071372).

"Grupa ir satriecoša. Jaudīga, tumša un satraucoša, kā atkailināti un izmainīti "Joy Division", ja viņi būtu izvēlējušies izmantot bungu mašīnu. Šis ir pērkondimdošs nāves disko, kam var dejot līdzi, melanholiska un vienlaikus eiforiska trauksme un spēcīgu dziesmu programma, kas skanējumā tikai uzlabojušās kopš pirmo reizi dzirdēju viņus pirms dažiem mēnešiem. Toreizējā grupa ar milzīgu potenciālu tagad kļuvusi par "īstu mantu" un ir gatavi radīt lielu iespaidu," Louder Than War, Lielbritānija (louderthanwar.com/super-besse-tallinn-live-review/).

"Baltkrievu grupa "Super Besse" ir lasījuši "Joy Division" manuskriptu - coldwave trauksmainums, basa dzīti bīti, atkailinātas un ārkārtīgi precīzi bungu ritmi pieskandēja pārpildīto "Sinilind" zāli. Viegli ir nodomāt, ka šis ir kā cita atdarinājums, tomēr klasiskie paņēmieni ir izfiltrēti caur moderniem aparātiem un moderniem prātiem, radot kaut ko unikālu un brīnišķīgu," The Line of Best Fit, Lielbritānija (www.thelineofbestfit.com/features/articles/tallinn-music-week).

"Atzinību pelnījuši pavisam jaunie baltkrievi "Super Besse", kuru "Joy Division" ietekmētais coldwave kļūst mazāk par atdarinājumu un iegūst vairāk pamatojuma, kad saproti, ka postpanks ir uzspridzinājis viņu prātus tikai pirms dažiem gadiem. Tā aizrautība vēl nav zudusi," Drowned in Sound, Lielbritānija (drownedinsound.com/in_depth/4148885-10-things-we-learnt-at-tallinn-music-week).

22. maijā "Super Besse" uzstāsies klubā "Depo" Rīgā. Tā arī būs pirmā iespēja iegādāties jauno albumu. Tālāk "Super Besse" ceļš turpināsies uz "Europavox" festivālu Francijā, bet vasarā viņi atgriezīsies lielākajos brīvdabas festivālos Latvijā.

Resursi internetā: "Super Besse" – "Holod" video: www.youtube.com/watch?v=uDpZZ-u1zGw.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


Войтирегистрация