"Sinfonietta Rīga" viesis būs ekstraordinārais mūziķis Olli Mustonens

Baiba Freimane, 19.03.2015., 14:53

28. martā, plkst. 19.00 Lielajā ģildē skanēs "Sinfonietta Rīga" koncerts, kurā uz skatuves kopā ar orķestri kāps neatkārtojams viesis - daudzpusīgais somu mūziķis Olli Mustonens.

Olli MustonensVairāku apbrīnojamu talantu īpašnieks: virtuozs pianists, harizmātisks diriģents un oriģināls komponists, Olli Mustonens ar "Sinfonietta Rīga" sadarbosies mūzikas programmā "Mocarta klavierkoncerts un Prokofjeva simfonija".

Olli Mustonens ir unikāla personība Ziemeļvalstu mūzikā, kurš ne tikai pārvalda klavesīna un klavieru spēli, bet ar neparasti smalku un niansētu muzikalitāti rada savas kompozīcijas un stājas orķestru priekšā kā spējš un harizmātisks diriģents. Mustonens šodien ir viens no tiem nedaudzajiem pianistiem, kas, turpinot 19. gadsimta tradīciju, labprāt darbojas ne tikai kā atskaņojuma vadītājs, bet arī diriģē. Viņa diriģenta ekspresivitāti koncertā klausītāji varēs novērtēt Sergeja Prokofjeva un Rodiona Ščedrina mūzikā.

Klasicisma patiesā skaidrība, tīrība un pārpasaulīgā skaņu pasaule "Sinfonietta Rīga" koncertā atklāsies vienā no Vīnes klasiķa Volfganga Amadeja Mocarta apjomīgākajiem klavierkoncertiem, kurā spoži zaigos Olli Mustonena pianista talants.

Savukārt par dzīvo klasiķi dēvētais krievu komponists Rodions Ščedrins noskaņu svītu "Mūzika obojām, mežragiem, čelestai un stīgām" balstījis sava baleta "Dāma ar sunīti" notīs, ko savulaik veltījis dzīvesbiedrei, leģendārajai baleta prīmai Maijai Pļiseckai 60. dzimšanas dienā.

Vakara programmā arī krievu dižgara Sergeja Prokofejva pazīstamā Pirmā simfonija, dēvēta par "Klasisko". Tā ir izcils neoklasicisma paraugs, kuras līdzsvarotā struktūra apbur ar eleganci un dzīvesprieku. Prokofjevs saglabā klasicisma muzikālo sistēmu un tēlu loku, taču pārsteigumu un smaidu raisa viņa harmoniskā 20. gadsimta mūzikas valoda.
Olli Mustonen komponētais skaņdarbs "Trīs mistērijas" ir pastaiga pa 21. gadsimta sākuma skaņu taku, kas piesātināta ziemeļnieciski modernām pasāžām. "Trīs mistērijas" (Kolme Mysteeriä, 2002) ir veltījums Rodionam Ščedrinam.

"Mocarta klavierkoncerts un Prokofjeva simfonija" 28. martā plkst. 19.00 Lielajā ģildē.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация