Skaņu mežā - Emeralds

Viestarts Gailitis, 09.09.2010., 21:02

Starp aktuālākajiem mūziķiem šīgada Skaņu mežā ir grupa "Emeralds", kas pārstāv vienu no šībrīža "karstākajiem" mūzikas virzieniem ar izcelsmi ASV austrumu krastā.

Mūzikas žurnālisti to reizēm dēvē par hypnagogic pop, reizēm par chillwave. Žanra virsotnē ir Oneohtrix Point Never jeb krievu izcelsmes Ņujorkas mūziķis Daniels Lopatins un Klīvlendas trio Emeralds. Tieši šie mūziķi spēlēs Skaņu meža festivālā 11.septembrī Rīgā, klubā Melnā piektdiena. Savukārt dienu pirms šīs viņu uzstāšanās, 10.septembrī, būs iespējams tikties ar Emeralds mūziķiem Preses nama Aktu zālē, Balasta dambī 3. Tikšanās, kas sāksies pulksten 20:00, ir bez maksas un tās laikā grupas dalībnieki pastāstīs par savu daiļradi un atbildēs uz jautājumiem. Savukārt maksas koncerti sāksies stundu vēlāk.

Ietekmīgais mūzikas portāls Pitchfork Media grupas Emeralds pēdējo albumu Does It Look Like I'm Here? ir ievietojis kategorijā "Labākā jaunā

"Emeralds"

 mūzika". To ir producējis talantīgais ģitārists un producents Džeimss Plotkins (no vairs neeksistējošās metāla grupas Khanate), savukārt to ir apstrādājis leģendārais Berlīnes skaņu inženieris Rašads Bekers, kas strādā ar virkni mūsdienu interesantāko mūziķu.

Hypnagogic pop var dēvēt par melanholisku veltījumu zudušajiem nākotnes sapņiem. Tas sakņojas 1980.gadu sintezatoru un tā dēvētajā kosmische (tas ir, kosmiskajā) mūzikā. Šajā gadījumā, pretēji ierastajam ietekmes virzienam, jauni amerikāņu mūziķi ir pārņēmuši Eiropas eiforiskās analogās elektroniskās mūzikas tradīciju, kas izzuda 1980.gadu vidū. Viņu izpildījumā tā ir dzirdama ar muzikālajiem un filosofiskajiem uzslāņojumiem, kas nākuši starplaikā. Hypnogogic pop ir kiborgu meditācija, izmantojot kādu trāpīgu metaforu, tās ir asaras par aizmirstu nākotni; plūstošu un romantisku formu renesanse pretstatā postmodernajai sadrumstalotībai; melanholija un saldsērīgs optimisms par nākotnes tehnoloģijām. Lai iztēlotos hypnogogic pop noskaņas, iedomājieties filmu Blade Runner (vai pat latviešu Zodiaka mūziku).

Emeralds ir asociēta ar Ņujorkas izdevniecības No Fun trokšņotājiem. Taču Emeralds kapitāli pārsteidza līdz ar savu jau pirmo albumu. Viņi pilnībā atteicās no nihilistiska trokšņa un tā vietā izvēlējās kosmisku mūziku un New Age. Emeralds iedvesmas avoti ir Klauss Šulcs, Tangerine Dream, Popol Vuh un Ash Ra Tempel, viņu pēdējais albums tiek pielīdzināts Braiena Īno un Roberta Fripa leģendārajam 1973.gada ierakstam No Pussyfooting.

Trīs dienu abonents, kas nopērkams iepriekšpārdošanā, maksā 10 latus. Savukārt vienas dienas biļetes iepriekšpārdošanā maksā 4 lati 9.septembrim (5 lati pie ieejas), 6 lati - 10.septembrim (8 lati pie ieejas) un 6 lati – 11.septembrim (8 lati pie ieejas). Biļetes ir nopērkamas Biļešu Servisā – www.bilesuserviss.lv


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация