Sovvaļnīkam mūzikas video "Pa skurstini bolti dyumi"

Aivars Līpenītis, 19.08.2011., 17:54

Latgaliešu rokmūziķa Sovvaļnīka dziesmai "Pa skurstini bolti dyumi" no pirmā albuma "Sūpluok" izveidots video, kurš parāda tradicionālu Latgales lauku ainu – pamestu māju – atmiņu glabātāju.

Sovvaļnīks (Māra Justa foto)

Mūzikas video tapis Latgales laukos netālu no Krievijas robežas, kur Sovvaļnīks jeb Ingars Gusāns bieži smeļas iedvesmu savai radošajai darbībai un dzīvei kopumā. "Es mēdzu apbraukāt Latgali, tās ezerus un laukus, un, sekojot notikumiem sabiedrībā un straujai urbanizācijai, man ir skumji redzēt, ka Latgali, īpašu laukus, pamet cilvēki, atstājot tukšas mājas, kas glabā dzimtu notikumus cauri gadsimtiem," komentē I.Gusāns, aicinot atcerēties savas saknes un apciemot dzimto pusi, lai iespējams atkal atrastu sevi.

Mūzikas video veidojusi studija "13mm" Ingus Amatnieka vadībā, kas ir autori arī iepriekšējiem Sovvaļnīka video klipiem, kā "Vosoruošonai" un "Vysi vieji". Ingaram Gusānam pēdējā gada laikā bieži bijusi iespēja iejusties aktiera lomā, filmējoties mākslas filmā "Latgolys laikadečs", kā arī īsfilmā – trillerī dziesmai "Nikas nav najaušs".

Video var aplūkot YouTube.com.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация