Supergrupa "Remix" šoruden svinēs savu 30. jubileju

Aivars Hermanis, 31.08.2015., 10:55

Latvijas rokmūzikas leģenda, supergrupa "Remix" šoruden ar koncertiem četrās Latvijas pilsētās atzīmēs savu 30. jubileju.

Grupa "Remix"Koncerti notiks laikā no 14. līdz 18. novembrim, tajos skanēs instrumentālā mūzika un populārākās "Remix" dziesmas jaunradītos aranžējumos – kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā.

Pirms 30 gadiem, 1985. gadā pēc Raimonda Paula iniciatīvas dibinātajā Latvijas radio ansamblī sapulcējās tā laika izcilākie profesionāļi. Šo mūziķu priekšnesums kalpoja par etalonu kolēģiem un sajūsmināja klausītājus, un "Remix" ātri vien ieguva apzīmējumu – Latvijas supergrupa.

"Remix" mūzikai raksturīgs spilgts melodisms, lieliski aranžējumi un perfekts izpildījums. Kopš dibināšanas "Remix" darbību allaž pavadījusi publikas un kritiķu atzinība, ko apliecina neskaitāmas balvas un uzvaras aptaujās, tostarp iegūta 1. vieta "Mikrofona" aptaujā ar dziesmu "Pie laika" 1988. gadā. Gaidāmajā koncertturnejā skanēs šis un pārējie Remix lielākie hiti, kā arī grupas dalībnieku sacerētā instrumentālā mūzika.

Jubilejas koncertu viesmākslinieki būs dziedātāja Ieva Kerēvica, Ivars Kalniņš (perkusijas) un pūšamo instrumentu grupa Ulda Ziediņa vadībā. Cerams, kādreizējiem kolēģiem pievienosies arī Remix sākotnējā sastāva basģitārists Jevgeņijs Ščapovs.

Īpašs notikums ir sadarbība ar Liepājas simfonisko orķestri. Šādā partnerībā "Remix" ir uzstājies gan 80'to gadu beigās, gan pirms gada, kad Liepājā tika atzīmēta komponista Viļņa Šmīdberga jubileja, solot, ka nākamais koncerts dzimtajā pilsētā notiks jau jaunajā zālē "Lielais Dzintars". Kā redzams, šis solījums tiek turēts.

Supergrupas "Remix" koncertturneja sāksies 14. novembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", turpināsies 15. novembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" un 16. novembrī Rīgā, Dailes teātra Lielajā zālē. Turnejas noslēgums gaidāms 18. novembrī Liepājā, jaunajā koncertzālē "Lielais Dzintars" tās atklāšanas programmas ietvaros.

Koncertus rīko SIA "Koncertmeistars". Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Grupa "Remix" dibināta 1985. gadā pēc Raimonda Paula, toreizējā Radiokomitejas mūzikas redakcijas galvenā redaktora aicinājuma ģitāristam Aivaram Hermanim sapulcēt Latvijas labākos mūziķus, kuri kļuva par radio štata darbiniekiem. "Remix" sastāvā līdzās Hermanim muzicēja un komponēja Uldis Marhilēvičs, Igo, Vilnis Krieviņš basu spēlēja Jevgeņijs Ščapovs, pēc viņa – Eduards Glotovs. Turklāt visi "Remix" mūziķi, izņemot Ščapovu, ir liepājnieki!

Grupa spēlējusi popu, roku, džezu: savas un citu autoru kompozīcijas, strādājusi kā Paula dziesmu dziedātāju pavadītājansamblis ierakstos un koncertos. Tās dalībnieki profesionāļu aptaujās regulāri atzīti par Latvijas labākajiem mūziķiem. Pēc dziedātāja Igo uzvaras jauno dziedātāju konkursā "Jūrmala’86" sākās "Remix" starptautiskā koncertdarbība, sevišķi pēc tam, kad grupa ieguva saimniecisko pastāvību Liepājas Jaunatnes centrā. Remix uzstājušies daudzviet bijušajā Padomju savienībā, kā arī Norvēģijā, Vācijā, Somijā, Polijā u.c. 1989. gadā grupu pamanīja ASV menedžeri un mūziķi devās pāri okeānam. Taču plāni mainījās, grupa tika transformēta, un šķita, ka "Remix" beidzis eksistēt.

90. gadu vidū klajā nāca "Remix" 80. gadu labāko dziesmu albums "Remix Gold". Turpmāk grupas mūziķi darbojās katrs uz savu roku, taču ik pa laikam sastapās kopīgos priekšnesumos, piemēram, Ulda Marhilēviča jubilejā, 1998. gada "Liepājas Dzintarā" u.c. Arī šajā gadsimtā ik pa laikam "Remix" dalīb­nieki mēdz apvienoties, lai sniegtu ekskluzīvus kon­cer­tus, kas nevar atstāt vien­aldzī­gus pat izs­mal­cinātākos mūzikas gardēžus.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация