"Supersilent" Rīgas koncertā atgriezīsies pie tradicionālajiem instrumentiem

Viestarts Gailitis, 21.01.2010., 11:22

Jau ziņots, ka 19.februārī Rīgā uzstāsties pazīstamā brīvās roka improvizācijas grupa "Supersilent" un novatoriskais dīdžeju duets "Dausteg".

Pēdējā albumā "9" grupa "Supersilent" pārsteidza mūzikas pasauli, negaidīti nomainot savus tradicionālos instrumentus uz Hammond ērģelēm. Tādējādi "Supersilent" radikālā eksperimentēšana sasniedza vēl vienu neapgūtu robežu. Taču iesūtot tehniskHelge Stēnsās prasības Rīgas koncertam, sarakstā parādījās tikai vienas Hammond ērģeles, līdzās grupas tradicionālajiem instrumentiem – trompetei, sintezatoram un bungām. Lūdzot paskaidrot, taustiņinstrumentālists Stole Stoerlokens atklāja, ka uzstājoties, grupa izmantos savus tradicionālos instrumentus. Attiecīgi var gaidīt, ka "Supersilent" skanējums Rīgas koncertā būs tuvāks tam ar kādu tā ir pazīstama savos astoņos pirmajos albumos, kurā vienmēr būtisku lomu spēlējusi Arves Henriksena īpatnējā trompetes skaņa. Tiesa, neko vairāk prognozēt par viņu skaņu koncertā nevarēs – "Supersilent" skanējums katrā koncertā ir unikāls un neatkārtojams. Vienīgi var minēt, ka pamatā Supersilent mēdz spēlēt divos virzienos – ritmiskā postdžeza skanējumā vai siltākā, ambientā stilā.

"Supersilent" ir leģendārās ierakstu kompānijas "Rune Grammofon" flagmaņi - tieši ar "Supersilent" minētā izdevniecība aizsāka norvēģu eksperimentālās mūzikas ekspansiju plašākajā pasaulē. Tās sastāvā spēlē izcili solomākslinieki - džeza trompetists Arve Henriksens (regulārs Deivida Silviana sadarbības partneris), ambientās mūzikas guru Deathprod jeb Helge Stēns, kurš pazīstams arī kā rokgrupas "Motorpsycho" līderis, kā arī taustiņinstrumentālists Stole Stoerlokens, kas sadarbojas ar mūsdienu džeza veterāniem kā Terji Ripdālu, Luisu Sklavī un Nilu Peteru Molvēru.

""Supersilent" zīmols ir vienreizēji fokusēta, inteliģenta un atturīgi intensīva improvizācija - pat viņu ieraksti ir simtprocentīga improvizācija. Grupas estētiku akcentē arī "Supersilent" deviņu albumu superminimālie noformējumi un lakoniskie numurējumi no 1 līdz 9. Revolucionāra mūzika, kas jādzird post-visa paaudzei," - tā par "Supersilent" raksta portāls Dusted Reviews. Taču grupa arī apelē pie tradicionālākas mūzikas gardēžiem, kuri ciena moderni melanholiskā džeza izdevniecības ECM mūziku.

Koncerts, kas tiek organizēts "Skaņu meža" koncertsērijas "1-2 cauri!" ietvaros notiks Spīķeru Koncertzālē, Maskavas ielā 4A. Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu Servisa tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv. Pirmās simts biļetes iepriekšpārdošanā – Ls 7, pēc tam – Ls 10. Pie ieejas – Ls 13.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


Войтирегистрация