Latvijas Radio koris Barselonā svin Arvo Perta 80 gadu jubileju

Ilze Tormane, 09.03.2015., 09:45

Latvijas Radio koris, Liepājas Simfoniskā orķestra kvartets, solisti un diriģents Sigvards Kļava 6. martā devās uz Barselonu, kur sniedza divus koncertu par godu Arvo Perta 80 gadu jubilejai.

Svinēs Arvo Perta 80 gadu jubileju6. un 7. martā, Svētās Marijas bazilikā koncertos "Perts+Vivankos=dialogs" un "Sv. Jāņa pasija" koris kopā ar solistiem (Rihards Millers, baritons, Jānis Kurševs, tenors un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem: Ilze Zariņa, vijole, Ēriks Kiršfelds, čells, Artis Zēns, fagots, Mārtiņš Zālīte, oboja, kā arī Ilze Reine, ērģeles) izpildīja Arvo Perta skaņdarbus, tai skaitā arī viņa Sv. Jāņa Pasiju, kuru Latvijā varēs dzirdēt Lielajā Piektdienā Rīgas Domā. Skanēja arī Pētera Vaska un katalāņu komponista un kora ilglaicīgā drauga Bernata Vivankosa skaņdarbi.

8. martā koris devās uz Oslo, kur sniedza vēl divus koncertus Olso starptautiskā baznīcas mūzikas festivāla ietvaros. Vienu koncertu, kurā skanēja J. S. Baha/K. Nīsteda, A. Hillborga, B. Vivankosa, A. perta, A. Selicka un P. Vaska skaņdarbi, diriģēja Sigvards Kļava. Uz otru koncertu "Dziesmu dziesmas", kur bija dzirdami vairāki pasaules pirmatskaņojumi, pievienojās diriģents Kaspars Putniņš un ansamblis "Sarband".


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


Войтирегистрация