Tautas mūzikas "Jaunās zvaigznes"

Sigita Paula Cepleviča, 13.04.2010., 12:24

Spītējot krīzei, arī šogad Latvijā tomēr notiks Latvijas Radio jauno izpildītāju konkurss "Jaunās zvaigznes", ko jau devīto gadu rīko komponiste un producente Laila Ilze Purmaliete.

Katru gadu konkurs ir ticis veltīts kādam konmponistam vai mūzikas žanram, kas šo konkursu atšķīra no visiem parējiem muzikālajiem konkursiem, piešķirot tam īpašu auru un saturu.

Konkursam vienmēr ir bijusi arī izglītojoša nozīme, jo tas mudināja dziedātājus un skolotājus iepazīt un apgūt repertuāru. Arī šogad "Jaunās zvaigznes" veltītas noteiktai tēmai - latviešu tautas mūzikai mūsdienīgā izpildījumā. Tas nozīmē, ka konkursa dalībnieki aicināti dziedāt latviešu tautasdziesmas un ziņģes mūsdienīgā izpildījumā. Konkursā būs iespējams piedalīties arī ar patriotiska rakstura latviešu rok- un popdziesmām.  Tēma ir pakārtota tā norises datumam – 4.maijam jeb Neatkarības dienai, un konkursa rīkotāji cer, ka "Jauno zvaigžņu" konkurss arī šogad izvērtīsies par krāšņu koncertu, kas priecēs skatītāju pilnas zāles, un šai svarīgajā svētku dienā radīs atbilstošu noskaņu, dodot ticību un cerību valsts nākotnei.

Šogad konkurss "Jaunās zvaigznes" notiks vienā atlases kārtā un vienā dienā : Kurzemes novads – Liepājā, Vidzemes novads – Priekuļos, Latgales novads – Rēzeknē! Rīdziniekiem ir iespēja piedalīties jebkurā no šīm vietām.

Kā jau katru gadu, konkursa dalībniekus vērtēs atzīti mūzikas speciālisti, vērtējot priekšnesumus 10 baļlu sistēmā, atsevišķi vērtējot muzikalitāti un mākslinieciskumu. Konkursa uzvarētāji saņems piemiņas veltes, viņiem būs iespēja piedalīties dažādos muzikālos projektos, kā arī spēlēt "Jaunā Zvaigžņu Teātra" izrādēs. Konkursā tiks meklēti arī dziedātāji, kas varēs priecēt skatītājus "Jānīša koncertā", kas ieskandinās lielo Jāņu pasākumu Sauleskalna estrādē Talsos.

Pieteikuma anketa un nolikums atrodams konkursa mājaslapā.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


Войтирегистрация