Tiks atklāts 18. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls

Edgars Gertners, 17.08.2015., 16:40

Rīt, 18. augustā plkst. 19.00 ar pareizticīgās mūzikas koncertu Rīgas Sv. Pētera baznīcā tiks atklāts 18. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls.

Vladimirs KontarevsPiedaloties vienam no Krievijas vadošajiem kordiriģentiem Vladimiram Kontarevam, VAK "Latvija" atskaņos lielmeistara Aleksandra Grečaņinova sakrālo mūziku.

18. Garīgās mūzikas festivāla zvanus ieskandinās basu dziļums un soprānu dzidrums, kad kā svētbilde atklāsies pārlaicīgi skaistā Aleksandra Grečaņinova sakrālā mūzika P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas profesora Vladimira Kontareva tulkojumā. Atklāšanas koncertā būs iespēja dzirdēt darbus "Pie Dievmātes mēs lūdzamies" Op.29 un Nr.12 no Otrās Jāņa Zeltamutes liturģijas, kā arī reti atskaņoto "Ciešanu nedēļa" op.58.

"Kori "Latvija" uzskatu par vienu no mūsu planētas labākajiem koriem. Es to saku no tīras sirds. Ar citiem koriem ir tā – tu klausies pirmoreiz un esi sajūsmā, pēc tam otrajā reizē jau sāc pamanīt visādus sīkumus, kuriem piekasīties, un pēc tam nodomā pie sevis, sak, es ar savu kapelu varu labāk. Ar kori "Latvija" – nekas tamlīdzīgs. Mūsu draudzība ilgst jau vairākus gadus, un nevienu mirkli nav bijis pat ēnas no radošās sajūsmas atsaluma. Ik reizi, kad koris "Latvija" ierodas Krievijā, tā ir liela laime un vienlaikus liela problēma – kā iekļūt koncertā!" saka diriģents V. Kontarevs.

Šis būs pirmais no pieciem koncertiem, ko būs iespēja dzirdēt 18. Garīgās mūzikas festivālā. 25. augustā Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā plkst. 19.00 notiks latviešu komponistu Jāņa Aišpura, Jēkaba Jančevska un Riharda Zaļupes jaundarbu pasaules pirmatskaņojumi, 27. augustā Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē plkst. 19.00 un 28. augustā Rīgas Sv. Pētera baznīcā plkst. 19.00 skanēs Izraēlas garīgā mūzika, savukārt festivāla noslēgumā 5. septembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā plkst. 19.00 tiks atskaņota Antona Bruknera 3. Mesa fa minorā.

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


Войтирегистрация