Trepanācija II: miroņmetāls

P3LICAN, 25.01.2010., 23:28

Zem šī bailīgā nosaukumā jau otro reizi slēpjas pasākums, kura mērķis ir apmeklētajiem un klausītajiem palīdzēt ar mūzikas palīdzību atbrīvoties no melnām domām un emocijām pēc receptes "līdzīgu ārstē ar līdzīgu".

Trepanācija ir cauruma izurbšanas operācija galvaskausā, kas senāk (akmens laikmetā un viduslaikos) plaši tika pielietota, lai ārstētu galvas traumas, galvassāpes, melanholiju (depresiju), epilepsiju un citus garīga rakstura traucējumus. Ar speciāliem instrumentiem izveidojot caurumu galvaskausā, tika izdzīti dēmoni un izņemtā kaula šķemba kalpoja kā talismans, kas atvairīja ļaunos garus.

"P3lican" pasākumā Trepanācija ar mūzikas palīdzību palīdzēs tikt vaļa no sliktajam domām un emocijām pēc receptes līdzīgu ārstē ar līdzīgu. Šis jau ir otrais pasākums zem šāda nosaukuma, pirmais notika 2009. gada 12. jūnijā ar daudzsološo, svaigo un oriģinālo Somijas grupu Soulfallen (melodic dark metal) un Manufacturer’s Pride (melodic death metal), kā arī vietējo Collide (thrash metal) piedalīšanos.

"Lassie The Cat" (Progress "Lassie the Cat"ive death metal)
Lassie the Cat, saukti par Lesiju, par Kaķēniem, Suņiem un Kaķiem un sazin’ kā vēl, uz Latvijas mūzikas skatuves atrodas jau trīs gadus un spēlē progressive death metal. Kvintets kopš 2009. gada spēlē pašreizējā sastāvā, ar kādu aizgājušajā gadā tika ierakstīts nupat online versijā izdotais piecu dziesmu EP "Pussycat Dogs", kuru ikviens var nopumpēt savā datorā šeit.
Pasākumā Trepanācija II Lassie the Cat sola nospēlēt arī kādu koverversiju, ko grupa savas pastāvēšanas vēsturē vispār darīs tikai otro reizi. Tā būs Liepājā pirmatskaņotā Behemoth dziesma "Ov Fire and the Void". Kā arī sola prezentēt šī gada sākumā tapušo videoklipu "Thin Rounds" no augstākminētā EP.

"Diseim" (Stoner / sludge metal)
Šobrīd, vienīgā šāda stila grupa pie mums, jo sludge / stoner metal mūzikas lauciņš pie mums ir mazkopts.

"Synodic" (Melodic death metal)
Grupas dalībnieki ir no Jelgavas. Šādā, 5 cilvēku, sastāvā Synodic spēlē kopš 2007. gada vasaras. Lielākajai daļai dalībnieku ir gūta pieredze citos projektos. Grupa spēlē melodic death metal un ietekmējas gan no ārzemju, gan pašmāju grupām. Savā daiļradē Synodic cenšas radīt interesantu, ātru, tehnisku un reizē arī melodisku mūziku.

"Intense" (Thrash metal / death metal)
Grupa no Rīgas, kas ne pirmo gadu spēlē ņipru thrash ar death metal piejaukumu.

"Dislocation" (Progressive metal)
Dislocation ir progressive metal apvienība no Rīgas, kas dibināta 2007. gadā.
Viens no ietekmes avotiem ir austrumu orientālā un etniskā mūzika, kas grupas skanējumu padara ļoti savdabīgu un Latvijas skatuvei mazāk izplatītu parādību. 2009. gada rudenī tika ierakstīts grupas debijas albums – "XXIX".

5. februārī, klubā "Melnā Piektdiena" (Brīvības iela 193c).
Sākums: 20:00, durvis vaļā: 19:00.
Ieeja: 3 Ls

 


1 коментарий Комментирование доступно всем.
sindroms, 06.02.2010. 17:25:32
Рейтинг комментария: 0

ō- "Dislocation" , sena jau nav spēlējuši tur!!

Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация