Vecrīgas Torņu mūzika

Ilona Brūvere, 13.08.2010., 08:40

Vecrīgas torņu mūzika aicina rīdziniekus un viesus ieklausīties viduslaiku un renesanses pilsētās populāro torņu muzicēšanas tradīcijās mūsdienu skatījumā.

Reiz tauru skaņas RīVecrīgas Torņu mūzikagas torņos atgādināja pilsētas iedzīvotājiem par svētkiem un svētdienām, brīdinot arī par dabas stihiju tuvošanos. Vecrīgas Torņu mūzika kļuvusi par vienu no spilgtākajām Rīgas svētku tradīicijām aizraujot ar savu krāšņo muzikālo izpildījumu un ikreiz atverot kādu jaunu Rīgas muzikālās vēstures lappusi. Šogad jau vienos dienā tauru skaņas no Pēterbaznīcas torņa iezvanīs katru nākamo stundu.

15.00 Tapiolas Jauniešu simfoniskā orķestra koncerts (Somija, Espo) ar 70 talantīgu jauno mūziķu piedalīšanos, kurus vieno kopīgs mērķis - izzināt emocionālo mūzikas pasauli. Vecrīgas Torņu mūzikas svētku koncertā dzirdēsit Sibēliusa, Šūberta, Bernsteina un Rautavāras skaņdarbus.

16.00 Rīgas mūzikas skolu apvienotais simfoniskais orķestris tā dibinātāja un diriģenta Andra Veismaņa vadībā aicinās uz Rossini, Brāmsa, Ādolfa Skultes un Artura Maskata mūzikas koncertu, ļaujot klausītājiem kļūt par spilgta mūzikas notikuma lieciniekiem.

20.30 no Rātslaukuma namiem un Pēterbaznīcas torņa sasauksies pūtēju kvintets "5-atā!", jauniešu pūtēju orķestris "Auseklītis", trombonists Vairis Nartišs, trompetists Gatis Gorkuša, Tapiolas Jauniešu simfoniskā orķestra metāla pūšaminstrumentu grupa. Tauru skaņas papildinās jaunās un talantīgās dziedātājas Laimas Lediņas skanīgais soprāns, kā arī Vidzemes kamerorķestra saliedētais skanējums. Stāstus un leģendas par Vecrīgas torņiem, Rātslaukumu un muzicēšanu senajā Rīgā atklās Rīgas torņu stāstnieks - diriģents Ivars Cinkuss.

21.30 Vecrīgas Torņu mūzikas svētku izskaņā - Lielais vakara koncerts, kur ar krāšņu programmu no skaistākajiem mūzikliem un muzikālajām izrādēm uz Rātslaukuma skatuves uzstāsies solisti Linda Leen, Dita Lūriņa, Niks Matvejevs, Juris Jope, Rīgas kamerkoris "Ave Sol", Latvijas radio bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte", Raimonda Macata instrumentālā grupa un Vidzemes kamerorķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā.

Programmā: skaistākās melodijas no Bernsteina mūzikla "Vestsaidas stāsts", Rodžera "Mūzikas skaņām", Šēnberga "Les Misérables", Vēbera "Operas spoka", kā arī Zigmara Liepiņa rokoperas "Lāčplēsis", operas "Parīzes Dievmātes katedrāle".
 


1 коментарий Комментирование доступно всем.
x, 17.08.2010. 08:51:04 (ip:95.68.37.92)
Рейтинг комментария: 0

Hei, nu bet pilsētas svētki 20-21.aug. Kurā tad no abiem datumiem būs koncerti ???
vai bez maksas?

Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


Войтирегистрация