Vestards Šimkus uzstāsies Ziemassvētku koncertā

Inese Libere, 25.11.2015., 13:18

Rīgas Ziemassvētku koncerti 25. un 26. decembrī Ķīpsalas hallē šogad aicina svinēt svētkus kopā ar izcilo, pasaules koncertzālēs muzicējošo pianistu Vestardu Šimku un citiem lieliskiem mūziķiem, kas spilgti pārstāv gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas jomu.

Vestards Šimkus uzstāsies Rīgas Ziemassvētku koncertā"Esmu priecīgs piedalīties Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā, kuri klausītājiem gadu no gada ir palīdzējuši notvert to īpašo Ziemassvētku sajūtu, pēc kuras mēs visi tiecamies. Man personīgi šo koncertu īpašu padara arī tas, ka skatuvi "dalīšu" ar vairākiem lieliskiem kolēģiem, kuru vidū būs arī mana sieva operdziedātāja Elīna Šimkus. Ar prieku gaidu arīdzan savu pirmo sadarbību ar talantīgo diriģentu Kasparu Ādamsonu," stāsta Vestards Šimkus.

Svētku koncerta mākslinieku plejādi bagātinās arī populārie dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš, daudzsološais operpasaules talants Kalvis Kalniņš, Rīgas Doma zēnu kora solists Patriks Tabaks, Vidzemes kamerorķestris, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas koris un jauktais koris "Aura".

Vēl pērn Vestards bija Rīgas Ziemassvētku koncerta Ķīpsalā klausītāju rindās. Un kā nu ne, ja uzstājās dzidrās balss īpašniece Elīna Šimkus! Koncerta un skaņas kvalitāte Ķīpsalā izcilo pianistu patīkami pārsteidza, tādēļ koncerta rīkotāju piedāvājums piedalīties Ziemassvētku koncertos tika pieņemts.

"Sākotnēji ideja par manu dalību šajos Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā centrējās ap  skaņdarbu, kura skanējums man vienmēr ir īpaši asociējies ar veco labo Ziemassvētku sajūtu – Džordža Gēršvina 1930. gadā tapušajām krāšņajām un džeziski romantiskajām Variācijām par "I Got Rhythm" tēmu klavierēm un orķestrim," par skaņdarbu izvēli stāsta izcilais pianists un turpina: "Arīdzan parējie skaņdarbi, kuru atskaņošanā piedalīšos, ar Ziemassvētkiem visupirms ir saistīti tieši to sirsnīgi romantiskās noskaņas dēļ – spēlēšu lappuses no franču kinomūzikas un Friderika Šopēna klaviermūzikas."

Koncerta programmas atslēgas vārds ir vērtības – muzikālas vērtības gan no pagātnes, gan no šodienas. Skanēs pazīstamas operu ārijas un fragmenti no Karla Orfa iedvesmojošās kantātes "Carmina burana", uzmirdzēs klaviermūzikas pērles, atmiņā tiks atsauktas kinomelodijas, kāda melodija no mūzikliem un Džordža Gēršvina sacerējumi. No apceres klusuma caur mīlestības spēku līdz mūžīgajai gaismai vedīs Riharda Dubras opuss Silence, Love and Light ("Klusums, mīlestība un gaisma") ar mātes Terēzes vārdiem, bet ar ironiju uz trako Ziemassvētku iepirkšanās bumu palūkosies jaunais komponists Jēkabs Jančevskis darbā "Trakās dienas", kur klavieru solo izpildīs Vestards Šimkus. Gaišu svētku noskaņu uzburs Raimonda Paula, Zigfrīda Muktupāvela un Aigara Voitišķa melodijas un neiztrūkstošās tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Koncertu sākums: 25. decembrī plkst. 15.00. un 26. decembrī plkst. 17.00

Biļetes iepriekšpārdošanā: "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā vai tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 9-25 EUR! Iespējams, tuvojoties koncertam, biļetes kļūs dārgākas. Ieeja koncertā no 6 gadu vecuma.

 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


Войтирегистрация