VI Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki Īslandē

Inga Bika, 02.08.2010., 12:42

No 2010. gada 17. līdz 22. augustam Reikjavīkā, Īslandē notiks VI Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki. Tajos piedalīsies 67 kori un 1800 dziedātāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Īslandes, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas.

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki ir īpaši ar to, ka dalībniekiem ir iespēja ne tikai iemācīties dziesmas svešvalodās, bet arī redzēt un izjust citu kultūru koru dziedāšanas un muzikālās tradīcijas. Vērtīga pieredze ir arī iespēja strādāt meistarklasēs ar dažādu valstu diriģentiem.

Sadziedāšanās notiks visu 8 dalībvalstu valodās. Noslēguma koncertā 21. augustā plkst. 19.30 latviešu valodā svētku kopkoris atskaņos latviešu tautasdziesmu Anitas Kuprisas apdarē "Ģērbies, saule, sudrabota" un latviešu tautas dziesmu Jurjānu Andreja apdarē "Pūt, vējiņi". Kopā noslēguma koncertā tiks izdziedātas 26 dažādu valstu dziesmas.

Pirmie Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki pēc Imanta Kokara iniciatīvas notika 1995. gada jūlijā Rīgā. 1997. gadā svētki tika aizvadīti Gotlandē, Zviedrijā; 2000. gadā Skienā, Norvēģijā; 2002. gadā Klaipēdā, Lietuvā, bet V Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki notika 2008. gadā Tartu, Igaunijā.

Latviju svētkos pārstāvēs: Ogres novada Kultūras centra jauktais koris "Ogre", Rīgas Latviešu biedrības sieviešu koris "Ausma", Valmieras Kultūras centra jauktais koris "Valmiera", Talsu tautas nama jauktais koris "Uz Augšu", Pārtikas un veterinārā dienesta jauktais koris, Maskavas Latviešu biedrības koris "Tālava" un Cēsu jauktais koris "Tikko".

Latvijas koru dalību VI Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkos koordinē Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra.

 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация