Kampaņa „1001 Pasākums dialogam” un Starpkultūru dialoga nakts

Ieva Sila, 19.05.2008., 10:15

Starpkultūru dialoga nakts ir unikāls pasākumu kopums ar kulmināciju 22.maijā, kad vienlaicīgi 37 Eiropas, Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstīs (Euro-Med) notiks dažādi pasākumi ar kopēju mērķi veicināt dažādu kultūru savstarpējo līdzāspastāvēšanu, izpratni un kopības sajūtu visā reģionā.

Pasākumu kopumu īsteno vairāk kā 1000 sabiedriskas organizācijas dažādās valstīs, lai veicinātu savstarpēju sapratni un cieņu starp Euro-Med valstīm. Tās galvenie izvirzītie mērķi ir:

* Cīņa pret rasismu, ksenofobiju, kā arī diskrimināciju;
* Visa veida ekstrēmisma izskaušana tā pirmsākumos;
* Kopēju sakņu un kultūras mantojuma atklāšana un apzināšana.

Plašāka informācija par kampaņu: www.1001actions.org  

Latvijā kampaņas “1001 Pasākums dialogam” ietvaros notiek vairākas aktivitātes un pasākumi:

Ventspils

Starptautisks atdzejas seminārs „Dienvidi sastop ziemeļus”

5.-11. maijs, Atdzejas seminārs pulcēja vienkopus dzejniekus no Maltas, Turcijas, Alžīrijas, Izraēlas un Latvijas, un nedēļas garumā ar angļu valodas tulkojumu un savstarpēju konsultāciju palīdzību tika radīti dalībnieku darbu atdzejojumi maltiešu, turku, angļu, spāņu, franču, arābu un latviešu valodā.

Rīga

Starpkultūru dialoga nakts

22.maijs, Latvijas Kultūras akadēmija, plkst. 19:00, ieeja bez maksas

Īsfilmas no Eiropas un Vidusjūras valstīm; diskusijas par Vidusjūras reģiona valstu sabiedrību, kultūru un ikdienu. Interaktīvi pasākumi reģiona valstu tradīciju noskaņās, kā arī pieredzes stāsti par sadarbību starp Eiropu un Vidusjūras reģionu.

Seminārs par sadarbības veicināšanu ar Vidusjūras reģionu

22.-23.maijs, Seminārs jaunatnes organizācijām par iespējām sadarboties ar Vidusjūras reģiona valstīm, par pasākumiem, metodoloģiju iecietības, izpratnes veicināšanu jauniešos par dažādām kultūrām, reliģijām.

Cēsis

Starptautiskās tradicionālo deju un dziesmu darbnīcas

26.-27.maijs, Kultūras centrs. Austriešu, kipriešu, spāņu, latviešu, krievu, čigānu tautu dejas, kā arī turku un angļu tautas dziesmas.

24.-27.maijs Seminārs un praktiskā apmācība Eiropas kultūras mantojuma organizāciju pārstāvjiem par kultūras mantojuma popularizēšanā Cēsīs un Eiropas kultūras mantojuma organizāciju darbību saistībā ar Eiropas Starpkultūru dialoga gadu.

Starpkultūru dialoga nakts ir pirmais šāda veida pasākums, kas tiek atbalstīts no Annas Lindes fonda (plašāka informācija www.euromedalex.org ). Šīs nakts rezultāti tiks prezentēti pirmajā Euro-Med kultūras ministru sanāksmē, 29.maijā Atēnās.

Plašāka informācija par pasākumiem Latvijā: www.1001actions.lv , www.jaunatne.gov.lv

Organizatori:

Baltijas Kultūras biedrība, Latvijas Kultūras akadēmija, valsts aģentūra „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra”, biedrība „Culturelab”, Latvijas Literatūras centrs.

Atbalstītāji:

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Izraēlas vēstniecība Latvijā, libāniešu restorāns „Byblos”, Starptautiskais kino forums „Arsenāls”, Arābu Kultūras centrs, „Delfi”, maizes ceptuve „Nuran”.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


Войтирегистрация