93% MMU uzņēmēju arī nākotnē vēlētos piedalīties digitālo prasmju veicināšanas apmācībās

Māra Jākobsone, 30.10.2015., 09:15

9 no 10 mazo un mikro uzņēmumu (MMU) darbiniekiem arī nākotnē vēlētos piedalīties Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) organizētajās apmācībās, lai veicinātu digitālās prasmes, liecina projekta "Informācijas Tehnoloģiju apmācības mazajiem un mikro uzņēmumiem konkurētspējas un produktivitātes veicināšanai" ietvaros veiktā dalībnieku aptauja.

LIKTAKopumā projektā notikušas 6784 apmācības, iesaistot teju 1500 komersantus, no kuriem vairāk kā divas trešdaļas jeb 68.7% bija sievietes. Visvairāk dalībnieku bija vecumā no 25 līdz 54 gadiem (80.5%), savukārt vecumā no 15 līdz 24 un 55 līdz 64 gadiem projektā piedalījās attiecīgi 9.6% un 8.9% komersantu. Savukārt 74.3% projekta dalībnieku ir iegūta augstākā izglītība, 18.7% ir vidējā, vidējā profesionālā, bet 7% koledžas līmeņa (augstāka par vidējo) izglītība.

96% uzņēmumu vadītāju norādīja, ka visas vai lielākā daļa apmācību bija atbilstošas mazā biznesa procesiem uzņēmumā. 92.4% no uzņēmējiem izcēla pozitīvo ietekmi uz darbinieku produktivitāti, 60.1% respondentu akcentēja iegūto prasmju ietekmi uz uzņēmuma konkurētspējas veicināšanu, bet 71,9% - pozitīvo ietekmi uz uzņēmuma attīstību.

Komersanti ļoti atzinīgi novērtējuši projektā iegūtās zināšanas, uzsverot pasniedzēju kompetenci, mācību satura atbilstību savām biznesa vajadzībām un e-kursu apmācību formātu. Kopumā 10 ballu skalā vairāk kā 3000 respondentu - kursu dalībnieku - apmierinātību ar notikušajām apmācībām kopumā novērtējuši ar atzīmi 9.05. Kursu dalībnieki ar vērtējumu 9.45 novērtēja pasniedzēju kompetenci, bet 9.39 – pasniedzēju darba saskarsmes stilu.

Projekta ietvaros komersantiem bija iespējas piedalīties 16 dažāda līmeņa un dažādiem biznesa procesiem atbilstošās apmācību programmās, turklāt apmācības notika visā Latvijā: Aglonā, Aizkrauklē, Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā, Krāslavā, Kuldīgā, Liepājā, Limbažos, Madonā, Preiļos, Rēzeknē, Siguldā, Talsos, Valmierā un Ventspilī. Visaktīvāk no Latvijas reģioniem iesaistījās Latgale, kur notikušas gandrīz 800 apmācības.

Par projektu: Eiropas Savienības fonda projekts "Informācijas Tehnoloģiju apmācības mazajiem un mikro uzņēmumiem konkurētspējas un produktivitātes veicināšanai" Nr. APA/1.3.1.1.1/12/03/001 (Līgums Nr.L-APA-12-0031).

Mājas lapa: www.mmu.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация