Atklāj jaunu potenciālo asins donoru reģistru

Valsts asinsdonoru centrs, 09.03.2011., 08:15

Turpmāk potenciālo donoru datu bāzē reģistrētie iedzīvotāji, norādot savu asins grupu un sev tuvāko asins nodošanas vietu, mobilajā telefonā saņems īsziņu, kad slimniekiem pārliešanai būs nepieciešamas viņa norādītās grupas asinis.

InternetāAtklāj jaunu potenciālo asins donoru reģistru veiktā aptauja parāda, ka cilvēki labprāt iesaistītos donoru kustībā. 70 % aptaujāto vēlētos, lai Valsts asinsdonoru centrs (VADC) viņus uzrunā, kad pārliešanai nepietiekamā daudzumā ir tieši viņu grupu asinis.

Lai reģistrētos īsziņas saņemšanai:
1. reģistrējies par asins donoru www.draugiem.lv/asinsdonori;
2. norādi savu asins grupu un tuvāko pieejamo asins ziedošanas vietu (kādā no deviņām pilsētām);
3. kad pārliešanai būs nepieciešamas tieši Tavas grupas asinis, VADC Tevi uzrunās* ar īsziņu!

*ne biežāk kā četras reizes gadā

VADC Donoru nodaļas vadīja Irēna Danilāne: "Mēs esam priecīgi par katru donoru, kas ierodas pie mums ziedot asinis bez īpaša aicinājuma. Tomēr nereti veidojas situācijas, kad slimniekiem pārliešanai nepieciešamas kādas noteiktas grupas asinis, kuru krājumu nepieciešams papildināt. Aizsāktais projekts "Esi sasniedzams" mums palīdzēs sazināties tieši ar tiem donoriem, kuri vēl nav iesaistījušies asins donoru kustībā, bet kuru asinis var būt nepieciešamas pārliešanai slimniekiem."

AS "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: "Atbalstot iniciatīvu izveidot asins donoru reģistru, vēlamies pilnveidot donoru kustību Latvijā. Kā vietējam zāļu ražotājam mums rūp sabiedrības veselība, un mēs priecājamies, ka varējām iesaistīties sabiedrībai tik noderīgā projektā. Neviens nav pasargāts no situācijas, kad viņam pašam vai tuviniekam būs vajadzīga donoru palīdzība. Jaunais asins donoru reģistrs ļaus precīzi un īstajā laikā uzrunāt cilvēkus, kas ir gatavi palīdzēt un ziedot asinis."

Donoru reģistra izveidi atbalsta arī Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska, Latvijas Televīzijas žurnāliste Karīna Rubene un grupas "Prāta Vētra" mūziķis Māris Mihelsons, kuri kādā savas dzīves posmā tikuši iesaistīti asins donoru kustībā. M. Mihelsons par asins donoriem vairāk uzzināja, kad kādam radiniekam bija nepieciešama asins pārliešana: "Visdrīzāk mēs pat neaizdomājamies, cik nozīmīga ir asins donoru kustība, kamēr šis jautājums neskar pašu vai kādu tuvinieku. Ir vērts atcerēties, ka katrs no mums ar šādu ziedojumu var palīdzēt kādam citam izglābt dzīvību. Svarīgi mazliet nenoslinkot."

VADC potenciālo donoru reģistrs tapis sadarbībā ar AS "Grindeks" un portālu Draugiem.lv; informatīvi atbalsta: "Latvijas Televīzija", "Dienas žurnāli", "Dienas mediji", "Baddog".
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


Войтирегистрация