Atšķirības darba samaksā sievietēm un vīriešiem

Eiropas Komisija, 04.03.2012., 18:19

Atšķirība starp vīriešu un sieviešu vidējo darba samaksu stundā ir zināma kā atšķirība sieviešu un vīriešu darba samaksā.

Atšķirība sieviešu un vīriešu darba samaksā atspoguļo darba tirgū pastāvošo diskrimināciju un nevienlīdzību, kas praksē skar galvenokārt sievietes. Šīs atšķirības iemesli ir dažādi, taču tie ir savstarpēji saistīti. Lai saprastu, kāpēc atšķirība sieviešu un vīriešu darba samaksā pastāv, un uzzinātu vairāk par ES darbībām atšķirības novēršanas jomā, apmeklējiet ec.europa.eu/equalpay.

Zēns vai meitene – iespējas vienlīdzīgas?

Bērniem piedzimstot ir līdzvērtīgas iespējas, bet izglītības un karjeras ziņā no zēniem un meitenēm tiek sagaidītas atšķirīgas lietas. Izaugot zēns pelnīs vidēji par 17% vairāk nekā meitene.

Vai mūsu darbs tiek novērtēts vienādi?

Sievietēm ir tāda pati vai labāka kvalifikācija kā vīriešiem, taču viņu prasmes bieži vien netiek vērtētas tikpat augstu, un viņām ir lēnāka karjeras izaugsme. Rezultāts? Eiropas Savienībā sieviešu ienākumi ir vidēji par 17% mazāki nekā vīriešiem.

Vai bērna piedzimšana kaitēs manai karjerai?

Pienākumu sadale ģimenē nebūt nav līdzvērtīga, tāpēc sievietes biežāk uz laiku pārtrauc darbu un bieži vien neatgriežas pilnas slodzes darbā. Rezultātā sievietes pelna vidēji par 17% mazāk nekā vīrieši.

Līdzvērtīgs darbs, līdzvērtīga pensija?

Sieviešu ienākumi mūža laikā ir vidēji par 17% mazāki nekā vīriešiem. Un, aizejot pensijā, sievietes ienākumu atšķirības rezultātā saņem arī mazākas pensijas, tāpēc vecumā sievietes biežāk nekā vīrieši dzīvo nabadzībā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация