Rīgā Eiropas Komisija un Eiropas Investīciju banka paziņos par jauniem finanšu instrumentiem uzņēmējdarbības atbalstam

Linda Pastare, 28.05.2015., 08:52

Inovatīvas uzņēmējdarbības konferencē "Finanšu instrumenti izpētei, inovācijai un uzņēmējdarbībai 2015" jūnijā Rīgā Eiropas Komisija un Eiropas Investīciju banka informēs par jauniem finanšu instrumentiem Eiropas Savienības zinātnes un izpētes programmā "Horizon 2020".

Latvijas prezidentūras laikā notiekošā konference 15. - 17. jūnijā pulcēs finanšu politikas veidotājus, finanšu starpniekus, inovāciju ekspertus un uzņēmējus, meklējot risinājumus, kā ar finanšu pieejamību stimulēt pētniecību, inovācijas, mazo un vidējo uzņēmumu attīstību.

"Par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē mērķi esam izvirzījuši jaunu darbavietu radīšanu un ekonomisko izaugsmi, un vienošanās par papildu finanšu instrumentiem ir nozīmīgs prezidentūras sasniegums, ļaujot Eiropai paaugstināt uzņēmējdarbības spējas, rosinās investīcijas konkurētspējīgos produktos un pakalpojumos," uzsver Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kura 15. jūnijā atklās konferenci.

"Eiropas ekonomika ir atgriezusies uz izaugsmes ceļa, taču, lai atkopšanās tempu nostiprinātu, Eiropas Komisija piedāvā integrētu pieeju, kas balstās uz trim pīlāriem – investīciju veicināšana, strukturālo reformu turpināšana un atbildīga fiskālā politika. Lai celtu investīciju apjomu Eiropas ekonomikā, būtiska ir finansējuma pieejamība maziem un vidējiem uzņēmumiem un jāmeklē pēc iespējas efektīvāki finanšu instrumenti," akcentē Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis, kurš konferencē sniegs ieskatu pašreizējā eirozonas situācijā.

Konferencē piedalīsies Eiropas Komisijas Pētniecības, zinātnes un inovāciju komisārs Karlušs Muedašs (Carlos Moedas), iepazīstinot ar ES finanšu instrumentiem inovāciju atbalstam, savukārt darbu pie ES investēšanas plāna raksturos Eiropas Investīciju bankas viceprezidents Pims van Ballekoms (Pim van Ballekom).

Konference norisināsies Rīgā, viesnīcā "Radisson Blu Daugava Hotel" (Kuģu ielā 24). Konferenci organizē Latvijas Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Attīstības finanšu institūciju "Altum", Eiropas Komisiju, Eiropas Investīciju banku, Eiropas Investīciju fondu un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu.

Konferences dienaskārtība un galvenie runātāji, kā arī cita papildu informācija, t.sk. par reģistrēšanos dalībai konferencē, publicēta konferences mājaslapā www.innoweek2015.eu.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация