Noslēdzies starptautiskais biljarda turnīrs "Klondaikas kauss"

Toms Kursītis, 16.06.2015., 07:24

Izklaides un atpūtas vietā "Klondaika", Merķeļa ielā 3, aizvadītas vienas no pēdējo gadu vērienīgākajām biljarda sacensībām Latvijā - starptautiskā biljarda turnīra "Klondaikas kauss" lielais fināls.

Biljarda turnīrs "Klondaikas kauss"Tajā piedalījās 14 dalībnieki no visas Latvijas, azartiskās cīņās noskaidrojot uzvarētājus un sadalot iespaidīgo balvu fondu - 2 000 eiro. Labākais un izturīgākais izrādījās Jānis Kaugurs, kurš ne tikai izcīnīja uzvarētāja kausu, bet arī 1000 eiro naudas balvu.

Šoreiz saviem pretiniekiem nekādas cerības neatstāja Rīgas filiāļu pārstāvji, ieņemot pirmās četras vietas. Turnīrs kopumā norisinājās 12 stundas (!) un no pusdienlaikam līdz pat pusnaktij notika intriģējoši dueļi. Fināla uzvarētājs Jānis Kaugurs ceturtdaļfinālā ar rezultātu 5:3 pa freimiem pārspēja daugavpilieti Genādiju Kaminski, pusfinālā ar 5:2 Edvīnu Špiļko (Matīsa iela), bet finālā ar 5:3 tika salauzta mājinieka Daniela Zakirova (Merķeļa iela) pretestība – 5:3. Daniels par otro vietu nopelnīja 600 eiro.

"Finālsacensībām kvalificējušies bija labākie no labākajiem. Dalībnieki katrai izspēlei pievērsa lielu uzmanību, jo biljardā tieši nianses veido galarezultātu, tāpēc arī labāko apbalvošana notika tikai pēc pusnakts jeb 12 stundu biljarda maratona. Viss turnīrs notika pusgada garumā, kopumā visās atlases kārtās pulcējot vairākus simtus dalībniekus. Tas pierāda to, ka cilvēkiem biljards interesē – gan profesionāli, gan kā labs brīvā laika pavadīšanas veids. Tas ir labs pamats vēl nopietnākai biljarda attīstībai Latvijā," stāsta spēļu tirgotavas "Games 4 You" direktors un galvenais turnīra patrons Kristaps Pilsētnieks.

Trešo vietu un 400 eiro turnīrā izcīnīja Aivars Reinbergs (Pļavnieki), kurš, pēc sāpīgā zaudējuma pusfinālā D. Zakirovam (4:5), tomēr spēja reabilitēties un uzvarēt cīņā par 3. vietu – ar 5:2 tika pārspēts E. Špiļko. Pasākumu vadīja izklaides un atpūtas vietas "Klondaika" mārketinga speciāliste Agnese Puriņa, uzmundrinot gan spēlētājus, gan līdzjutējus līdz pat pašam sacensību noslēgumam.

"Klondaikas kauss’’ tika izspēlēts 3 posmos – 1. posms norisinājās no 1. janvāra līdz 24. maijam izklaides un atpūtas vietās "Klondaika" Rīgā, Valmierā, Alūksnē, Jūrmalā Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Salaspilī, Dobelē un Talsos. Pirmajā posmā tika noskaidroti divi labākie biljarda spēlētāji no katras struktūrvienības jeb turnīra norises vietas (atskaitot Valmieras un Alūksnes filiāles, kur kvalificējās trīs labākie spēlētāji), kuri kvalificējās sava reģiona pusfināla kārtai. Savukārt finālā piedalījās 14 dalībnieki, turklāt arī viena daiļā dzimuma pārstāve – Ilze Lapiņa no Valmieras.

Sacensības norisinās pēc "8Ball" pūla disciplīnas noteikumiem, ievērojot EPBF (European Pocket Billiard Federation) noteikumus. Vairāk par sacensību noteikumiem un turnīra norisi - www.klondaika.com/front/c_zinas/full/167.

Biljarda turnīra "Klondaikas Kauss" informatīvie partneri ir ziņu portāls FOCUS.LV un TV kanāls "Rīga TV24".


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


Войтирегистрация