Rīgā starptautiskā forumā diskutēs par digitālā vienotā tirgus stratēģiju

Andris Melnūdris, 29.05.2015., 08:19

Rīgā, 16. jūnijā, starptautiskā foruma "Going local" ietvaros notiks konference "Digitālā vienotā tirgus stratēģija - jauns sākums", ko organizē Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteja (EESK) sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK).

Šī konference pulcēs vienkopus augsta līmeņa politikas veidotājus un lēmumu pieņēmējus, nozares vadošos spēlētājus, nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjus un informācijas sabiedrības viedokļu līderus no Latvijas un citām ES valstīm. Prezentāciju un diskusiju laikā tiks analizēta Digitālās programmas Eiropā svarīgā loma Eiropas mērogā un Latvijā, tiks meklētas atbildes uz jautājumu, kā digitālā vienotā tirgus potenciālu pārvērst ekonomiskā izaugsmē, jaunu darba vietu veidošanā sociālā iekļaušanā.

Konference tiek rīkota sadarbībā ar LTRK, kas notiks Rīgā, 2015.gada 16.jūnijā no plkst. 10.30 līdz 16.00, (LTRK) telpās, Kr. Valdemāra ielā 35. Tās atklāšanā svinīgās uzrunas teiks EESK loceklis un LTRK viceprezidents Gundars Strautmanis, Latvijas Republikas Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, LIKTA prezidente Signe Bāliņa un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

"Latvija ir ieinteresēta digitālā vienotā tirgus izveidē, jo tā rada papildus eksporta iespējas Latvijas ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem un jaunām inovācijām. E-komercijas attīstība ES nozīmēs arī lielāku pieprasījumu pēc Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmējiem. Latvijas prezidentūra un digitālā vienotā tirgus aktuālie jautājumi ir Latvijas iespēja visai ES nodemonstrēt savus sasniegumus mūsdienu tehnoloģiju pielietojumā. Esam pieraduši pie ātra interneta, modernām sakaru tehnoloģijām, arī pie publiskā interneta tīkla bibliotēkās, un neapzināmies, ka patiesībā tas ir nozīmīgs sasniegums un paraugs citiem," stāsta LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Pasākuma ietvaros notiks divas diskusijas. Pirmajā sesijā – "Digitālās ekonomikas veidošana un inovācija" – tiks sniegts pārskats par pirmajiem rezultātiem, ko Latvija kā prezidējošā valsts sasniegusi digitalizācijas jomā, tostarp novērtēts pašreizējais stāvoklis pamatiniciatīvas "Digitālā programma Eiropai" īstenošanā.

Diskusijās piedalīsies Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Arnis Daugulis, Eiropas Komisijas Izaugsmes ģenerāldirektorāta galvenais administrators Andrē Rišē (Andre Richier), EESK locekle Gunta Anča, "Lattelecom" juridiskās daļas direktors Toms Meisītis un Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis.

Savukārt otrajā diskusiju panelī uzaicinātie eksperti apspriedīs digitālās sabiedrības problēmu risināšanu. Eiropai ir jāatraisa digitālo tehnoloģiju potenciāls, tādējādi veicinot nozares izaugsmi un nodarbinātību. Diskusijas dalībnieki izvērtēs svarīgākos veicamos pasākumus saistībā ar pamatiniciatīvu "Digitālā programma Eiropai", īpašu uzmanību vēršot digitālo prasmju un digitālās sabiedrības attīstības veicināšanai.

Diskusijā piedalīsies EESK locekle Izabella Kano Augilāra (Isabel Cano Auguilar), Eiropas Komisijas Komunikācijas tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektorāta nodaļas "Veselība un labklājība" vadītājs, Going local vēstnieks Latvijā Pēteris Zilgalvis, NATO Izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos direktors Jānis Kārkliņš, tehnoloģiju uzņēmuma "Tilde" valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs un Eiropas Komisijas Izglītības un kultūras ģenerāldirektorāta pārstāvis Konstantīns Šellers (Konstantin Scheller).


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация