Vai e-cigaretes var inficēt jūsu datoru ar ļaunprogrammatūru?

Alberts (apmaksāts reklāmraksts), 28.12.2015., 10:18

Tam varētu būt grūti noticēt, - bet tieciet vai nē, šis stāsts, patiesībā, ceļo pa emuārtelpu. The Guardian pat ir publicējis par to stāstu.

Atsaucoties uz vairākiem šobrīd populāriem tehnoloģiju un veipošanas emuāriem, ir pamatots risks, ka daži "Ķīnā ražoti e-cigarešu lādētāji tiek atsūtīti ar iekodētu ļaunprogrammatūru". Teorētiski, ierīču pieslēgšana jūsu datoram varētu kļūt bīstama, jo tas pakļautu jūsu datoru inficēšanās riskam.

Protams, šī nav pirmā reize, kad mēs izdzirdam par šāda veida problēmu ar USB ierīcēm. Tik tiešām, ir atrodami daži pārbaudīti ziņojumi par produktiem, kas tika atsūtīti ar iebūvētiem vīrusiem – bet vai šīs baumas par e-cigaretēm ir patiesas? vai pastāv kāds ticams pierādījums šiem apgalvojumiem, vai tā ir tikai viena no tēmām par ko rakstīt elektronisko cigarešu nišā?

No kurienes uzradās šis stāsts?

Atzīšu, ka sākumā biju visai skeptiski noskaņots, kad lasīju šo stāstu. Patiesībā, par to es izlasīju The Guardian mājaslapā, turklāt daudzi izteicieni likās dīvaini.

Pirmkārt, The Guardian publicēja "sociālo ziņu lapā Reddit" rakstu, kas izskatījās pēc sākotnējā stāsta avota – kas, manuprāt, man atvēra acis. Reddit būtībā ir kā sociālo tīklu vietne, kas darbojas līdzīgi, kā forums, kur cilvēki var veidot diskusijas. Lai nu kā, es sekoju pa pēdām un beidzot atradu sākotnējo ziņojumu. Izrādās, ka kāds Reddit bija publicējis rakstu, ka kāda liela korporācija saskārās ar, tā saukto "datu drošības pārkāpumu", pateicoties ļaunprogrammatūras infekcijai un, ka inficēšanās avots, kā izsekots bija lēts, "Ķīnā ražots" lādētājs, kuru nesen iegādājās uzņēmuma izpilddirektors.

Būtībā tāds ir šis stāsts. Jūs varat arī pats izlasīt oficiālo Reddit rakstu šeit: 
www.reddit.com/r/talesfromtechsupport/comments/2mkmlm/the_boss_has_malware_again/.

Tā kā esam apskatījuši šī stāsta izcelsmi, man ir jāatzīstas, ka pastāv vēl dažas lietas no, kurām mums ir jāuzmanās.

1… Šis stāsts nekur NAV apstiprināts

Ciktāl man ir zināms, tehniski, šis stāsts nav bijis apstiprināts. Kā mums zināms, šis varēja būt kārtējais izjokošanas raksts. Es nesaku, kas tas nevarēja notikt – bet, ka mēs vienkārši nevaram zināt. Jebkurš varēja izdomāt šādu stāstu. Svarīgi ir, ka mēs paturam to prātā, lai varētu saprātīgi aplūkot informāciju.

2… Daudzi emuāri ir paņēmuši šo stāstu un darbojas ar to – tomēr nepievieno nekādu papildus informāciju.

Esmu pats izlasījis dažādus emuāru stāstus par šo tēmu un nepārtraukti es redzu to pašu informāciju. Daudzi emuāri norāda The Guardian kā oficiālo stāsta avotu. Tikai daži raksti norāda saiti uz oriģinālo Reddit ierakstu.

Būšu pavisam godīgs – domāju, ka daudziem rakstniekiem vienkārši vajag kādu interesantu tēmu, par ko rakstīt, tādēļ tie atrada arī šo stāstu. Nevēlos būt skeptisks, un nesaku, ka mums nevajadzētu uzmanīties, - bet es arī saku, ka pastāv liela iespējamība, ka šis stāsts ir pārlieku dramatizēts daudzos tehnoloģiju emuāros, cenšoties iegūt vairāk skatījumu un publicēt kaut ko, kas ieinteresētu viņu lasītājus.

3… Paturiet prātā, ka e-cigaretes pats par sevi ir strīdīgs jautājums – un nav brīnums, ka emuāru rakstītāji meklē jaunus stāstus par tām

Kad iet runa par e-cigaretēm, atzīšos, ka dažreiz ir grūti atrast "jaunus" jaunumus – lai gan es šaubos, ka šis kvalificējas.

Vai tās ir lielas ziņas? Jā tās ir... JA stāsts ir patiess. Bet tas ir arī viss – mēs, patiesi nezinām vai tam ticēt vai nē.

Kopsavilkums

Nobeigumā, svarīgi ir atcerēties, ka mēs esam tikai iegavēji uzmanoties no tā, ko mēs pērkam. Kas attiecas uz elektroniskajām cigaretēm, labāk iztērēt naudu par zīmoliem, kuriem mēs varam uzticēties. Šīs ierīces ne tikai tiek pieslēgtas pie mūsu datoriem, bet arī mēs tās liekam mutē un tās iztvaicē e-šķidrumu mūsu plaušās. Mums ir jābūt uzmanīgiem un jāpērk tikai tie produktu, par, kuriem mēs esam pārliecināti, ka tie nenodarīs mums nekādu ļaunumu. Uzticība ir galvenā problēma, runājot par veipošanu.

Taču, jāsaka, ka es vēl aiz projām uz šo stāstu skatos skeptiski. Tāda lieta noteikti varēja notikt. Patiesībā, tas iespējams pat kādā brīdī notiks, ja tas vēl nav noticis.

Vai es domāju, ka ir pamats celt paniku? Nē. Vai mums tā dēļ ir jāpārstāj ražot e-cigaretes? Noteikti nē.
Vai mums gudri ir jāizvēlas produkti un jāpārliecinās, ka mēs pērkam no tiem zīmoliem, kuriem varam droši uzticēties? JĀ –bez šaubām.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


Войтирегистрация