Gastronomiski padomi ideālām vakariņām pie dabas krūts

Toms Kursītis, 19.06.2015., 10:01

Vasara lēnām uzņem apgriezienus, tāpēc aizvien aktuālāka kļūst ēdiena baudīšana pie dabas, turklāt – dažādās kompānijās.

Nereti katram no viesiem ir savs īpašais ēdiens, tāpēc nepieciešams operatīvi reaģēt un pielāgoties katra ciemiņa garšas kārpiņām. Tieši šī iemesla dēļ restorānu tīkla "Tex-Mex" pavāri iesaka vairākus ēdienus, kas jūsu vakariņas padarīs vienkārši ideālas.

Ideālās vakariņas parasti tiek sāktas ar uzkodām vai salātiem, kas viesiem radītu apetīti, tostarp, apēdot gardās uzkodas, ciemiņu acis iedegsies – sak’, kādi gardumi sekos tālāk?

  • Mocarella ar grilētiem tomātiem (melno olīvu – bazilika biezeni, un jauktajiem lapu salātiem);
  • Grilēti vistas filejas iesmi (mango jalapenjo mērces glazūrā, pikanto gurķu salātiem un grilētu ķiploku čiabatu);
  • Svaigo lapu salāti (jūras veltēm, mango olīveļļas mērci un cieto sieru).

Kad uzkodas ir paēstas, bet otrais ēdiens turpina gatavoties uz grila / virtuvē, pārsteidz viesus ar savu zupu piedāvājumu. Ņemot vērā, ka vasaras sezonā ļoti iecienītas ir aukstās zupas, saviem viesiem iesakām celt galdā ko vēsāku, bet šoreiz bez klasikas ar bietēm. To vietā paņem jogurtu un, piemēram, avokado!

  • Aukstā naturālā jogurta zupa ar čili un laimu (ar avokado, tīģergarneļu kārtojumu un grauzdētu tortilu);
  • Pikantā aukstā tomātu zupa (ar svaigo dārzeņu, bazilika salsu un tortilas grauzdiņiem).

Nu ir pienācis laiks ilgi gaidītajam pamatēdienam! Spiningošanas sezona jau vairāk kā mēnesi rit pilnā sparā, tāpēc iespējams kāda no zivīm noderēs. Noteikti ar savu izvēli nenošausiet greizi, ja vakariņās piedāvāsiet klasisko cūkas vai vistas gaļu. Tādā gadījumā noteikti iesakām nedaudz improvizēt ar piedevām un mērcīti! Atceries – uz grila pagatavotas maltītes aromāts ir nenovērtējams!

  • Cepta zandarta fileja (pasniegta ar krēmīgu kukurūzas sautējumu, aragulas salātiem un mango čilli salsu);
  • Grilēts tītara šķiņķis (burbona mērces glazūrā ar karamelizētiem apelsīniem, aragulas salātiem un naturālā jogurta piparmētru mērci);
  • Grilēti cūkgaļas kupāti (pasniegti ar tortilu, sarkano tomātu salsu, aragulas salātiem, marinētiem sīpoliem un fetas sieru);
  • Grilēts vistas gaļas šašļiks (pasniegts ar grilētiem dārzeņiem, marinētiem sarkanajiem sīpoliem, pašgatavotiem frī kartupeļiem, kāpostu salātiem un salsa roja mērci);
  • Grilēts cūkgaļas šašļiks (pasniegts ar grilētiem dārzeņiem, marinētiem sarkanajiem sīpoliem, pašgatavotiem frī kartupeļiem, kāpostu salātiem un salsa roja mērci);
  • Grilēts kamambēra siers (ar aragulas salātiem, grilētiem tomātiem, ingvera-mango čatniju, grauzdētu rudzu ķelmēnu maizi un svaigām zemenēm).

Beidzot ir klāt ilgi gaidītais deserts un tā nozīmi ir grūti pārvērtēt. Kā teikusi populārā franču kulinārijas blogere Beatrise Peltrē (Béatrice Peltre), tad deserts ēdienreizē nozīmē to pašu, ko sievietei kleita!

  • Cepti banāni ar vaniļas saldējumu (Cepti banāni ar pašgatavotu karameļu mērci, vaniļas saldējumu, svaigām ogām un laimu);
  • Aukstā zemeņu zupa (ar rīsu krēmu un svaigām ogām);
  • Saldējumu un svaigo ogu izlase.

Ja nu par kādu ēdienu Jums nav pilnības drošības un nedaudz šaubāties par savām pavāra prasmēm, tad noteikti dodies uz restorāniem "Tex-Mex". Visi šie ēdieni ir atrodami restorāna jaunajā vasaras ēdienkartē, tāpēc ir lieliska iespēja gan nobaudīt, gan pajautāt pavāriem vērtīgus padomus. Priecīgus svētkus un labu apetīti!


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


Войтирегистрация