"Lielais dzintars" un LSO kopīgi veidos 2016. gada programmu

Elizabete Hartmane, 30.12.2015., 13:49

Gada izskaņā SIA "Lielais Dzintars" un VSIA "Liepājas simfoniskais orķestris" noslēguši sadarbības līgumu par koncertdarbības nodrošināšanu Liepājas koncertzālē 2016. gadā.

"Lielais dzintars" un LSO kopīgi veidos 2016. gada programmuParakstot līgumu, koncertzāles vadītāja Baiba Bože uzsver: "Sadarbības līguma noslēgšana tikai vēlreiz norāda jau vairākkārt teikto – Liepājas koncertzāle reģionu kontekstā ir unikāla, jo mums ir pašiem savs profesionālais orķestris, ar kuru kopā tiek veidots koncertzāles pamata saturiskais piedāvājums, tādēļ abpusēja sadarbība ir mūsu ikdienas neatņemama sastāvdaļa. Esam gandarīti, ka organizāciju savstarpējās attiecības ir ne tikai kā telpu nomniekam ar iznomātāju, bet arī kā līdzvērtīgiem partneriem mākslinieciskos jautājumos."

"Šajā gadā ir notikušas lielas un labas lietas Liepājas Simfoniskā orķestra dzīvē. 2015. gads ir tiešām vēsturisks pagrieziena punkts mūsu darbībā." – uz notikumiem aizvadītā gada šķērsgriezumā atskatās LSO valdes loceklis Uldis Lipskis.

Viņš turpina: "Orķestris šobrīd ir pilnībā ievācies jaunajā mājvietā – koncertzālē "Lielais dzintars". Pateicoties kultūras ministres Daces Melbārdes atbalstam, ir iegādāti jauni, augstas klases mūzikas instrumenti. Arī jaunās mājas mums ļoti patīk, tās ir ērtas un elegantas, un nama saimnieki Baibas Božes vadībā ir profesionāli partneri – kā saimnieciskā, tā mākslinieciskā ziņā. Esam noslēguši jaunu vienošanos ar SIA "Lielais Dzintars" par kopīgu sadarbību mākslinieciski augstvērtīgu koncertu rīkošanā 2016. gadā, uzskatu, ka mūsu sadarbībai ir milzīgs potenciāls. Nams ir labās rokās."

Sadarbības nodrošināšanai SIA "Lielais Dzintars" ieguldīs daļu no Valsts Kultūrkapitāla fonda konkursa mērķprogrammā "Daudzpusīgas profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana nacionālas vai reģionālas nozīmes attīstības centros Latvijas reģionos" piešķirtā finansējuma.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация