Liepājā sāk darboties 12 Eiropas brīvprātīgā darba veicēji

Žigimants Krēsliņš, 13.07.2015., 13:30

Pirms divām nedēļām Liepājā kļuva par 12 Eiropas brīvprātīgā darba veicējiem bagātāka.

Liepājā sāk darboties 12 Eiropas brīvprātīgā darba veicējiBērnu un jauniešu biedrība "Liepājas Jaunie Vanagi", programmas "Erasmus+" ietvaros, uzņēma jaunus brīvprātīgos no dažādām Eiropas valstīm. Pie mums ieradās jaunieši no Portugāles, Kanāriju salām, Nīderlandes, Slovēnijas un Ungārijas.

Jaunieši ieradušies Latvijā, lai vadītu bērnu vasaras tematiskās nodarbības "Liepājas Jaunajos Vanagos". Ar nodarbību programmu var iepazīties www.liepajasjv.lv.

Pirmā nedēļa pagāja intensīvās mācībās. Jaunieši apguva organizēšanas un vadīšanas pamatus vanagu organizētajās iebraukšanas apmācībās, iepazina apkārtni, iepazinās ar saviem mentoriem, kā arī apguva latviešu valodas pamatus, intensīvajos valodas kursos. Nedēļas nogale pagāja plānojot visas vasaras nodarbības un iepazīstoties ar latviešu brīvprātīgājiem, kā arī veidojot sadarbību ar vanagu ilglaicīgajiem brīvprātīgajiem.

Aiz muguras nu jau ir pirmā pašu jauniešu organizētā nedēļa. Kā atzina paši brīvprātīgie, tad tā ir bijusi grūta, bet ļoti jauka. Bērni ir bijuši atsaucīgi. Un ja arī pirmās dienas valdīja neliels haoss, tad jau nedēļas otrajā pusē, viss ir nostājies savās sliedēs. Kopā apmeklēts gan jūras spēku mācību kuģis, gan strādāts radošajās darbnīcās. Atskatoties atpakaļ var teikt, ka pirmā nodarbību nedēļa ir cēlusi jauniešu pašapziņu.

Kā stāsta brīvprātīgā darba veicēja Rita no Portugāles:

Mēs bijām sabijušies. Vairums no mums ir bez pieredzes darbā ar bērniem. Turklāt bērnu ir daudz un tie nerunā mūsu valodās. Tomēr jau no pirmās dienas bija sajūta, ka viss "aizies". Tā arī bija. Jau turpmākajās dienās radās sajūta, ka esam ar bērniem kopā jau vairākas nedēļas.

Florians no Nīderlandes atzina, ka bijis pārsteigts par lielo bērnu skaitu. Kā arī bērnu lieliskajām angļu valodas zināšanām. Un, protams, bērnu atsaucību:

Strādāt šeit, man ir milzīgs prieks. Esmu gandarīts, ka izvēlējos savu brīvo laiku mācību pārtraukumā pavadīt šādā veidā.

Savukārt Veronika no Slovēnijas atzīst, ka ļoti iemīlējusi latviešu valodu, un labprāt to mācītos padziļināti:

Jā, biju dzirdējusi, ka latviešu valoda nav no vieglajām, bet man tā jau šobrīd šķiet melodiskākā un skaistākā valoda pasaulē. Turklāt vismaz pašos pamatos tā nemaz nav tik sarežģīta, vajag vienkārši mazliet sekot līdzi.

Šobrīd jaunieši gatavojās kārtējai nodarbību nedēļai. Kopumā vasarā tādu būs 7. Vecāki joprojām var pieteikt bērnus kādā no nedēļām. Tomēr jāsaka, ka šogad tās ir pieprasītas kā vēl nekad iepriekš, un uz dažām vietas nemaz nav atlikušas, neskatoties uz to, ka bērnu skaits ir palielināts par 20, salīdzinot ar pagājušo gadu. Interesentus lūgums zvanīt pa tālruni 27090307.

Šis projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šis paziņojums atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация