No treilera līdz ūdenstransportam – ar kādu braucamrīku Latvijas iedzīvotāji izvēlas doties uz mūzikas festivāliem

Ksenija Mirošņika, 05.08.2015., 08:03

Vasaras sezonā, kad Latvijā norisinās tik dažādi, jebkurai gaumei piemēroti, mūzikas festivāli, autobraucējiem draudzīgākais tirdzniecības centrs "Mols" veicis aptauju, kurā tika noskaidroti braucamrīki, ar kādiem šogad mūzikas baudītāji dodas uz festivāliem.

No treilera līdz ūdenstransportam – ar kādu braucamrīku Latvijas iedzīvotāji izvēlas doties uz mūzikas festivāliemAr lielu balsu vairākumu jeb 42% gan aptaujātās sievietes, gan vīrieši par piemērotāku braucamrīku uzskata vieglo automašīnu.

Aptaujas dati liecina, ka 42% no festivālu apmeklētājiem izvēlas doties uz norises vietu ar vieglo automašīnu, bet 7% atklāj, ka izvēlas uz pasākumu braukt ar motociklu. Ar džipu vai minivenu dodas 9%, kas varētu būt skaidrojams ar nepieciešamo lietu daudzumu, lai ērti pavadītu vairākas dienas ārpus mājām. Pārējie respondenti noradīja, ka dodas uz festivāliem ar busiņu, motorolleru, velosipēdu un pat ūdenstransportu. Tikai 2% no respondentiem ir minējuši, ka treileris jeb kemperis ir festivālam draudzīgākais transports, neskatoties uz šī transporta priekšrocībām.

Tirdzniecības centra "Mols" menedžere Una Tukiša spriež: "Palielinoties festivālu skaitam, kad gandrīz katru nedēļas nogali kaut kur Latvijā norisinās viens vai pat vairāki festivāli, tie ir kļuvuši par lielas sabiedrības daļas neatņemamu vasaras piedzīvojumu. Un lai uz to nokļūtu, cilvēki izvēlas tādu autotransportu, kas viņiem ir pieejams un ar ko viņi pārvietojas arī ikdienā."

"Man liekas, ka automašīna ir numur viens transportlīdzeklis pasaulē ar ko dodas uz festivāliem, galvenokārt tāpēc, ka lielākajā daļā līdz tiek ņemtas mantas, ēdiens un dzērieni. Latvija, piemēram, izceļas arī ar taksometriem, jo ceļā uz dažiem festivāliem ir fiksētā cena no jebkura punkta Rīgas centrā līdz festivāla vietai, kas ir ļoti ērti. Savukārt centrālajā Eiropā ļoti populārs ir vilciens. Interesanti, ka Beļģijā, pērkot festivāla biļeti, automātiski ir bezmaksas brauciens ar vilcienu turp un atpakaļ no jebkura valsts punkta. Bet, piemēram, treilerus galvenokārt izmanto vecāka gadu gājuma mūzikas baudītāji, kas atzinuši tos par ērtu pārvietošanās līdzekli," stāsta Toms Grēviņš, radio vadītājs un mūzikas festivālu aktīvists.

Arī "Positivus" festivāla novērojumi liecina, ka apmeklētāji lielākoties izvēlējās vieglās automašīnas, kā arī sabiedrisko transportu. Šogad uz Salacgrīvu apmeklētāji lielākoties devās ar vieglajām automašīnām, festivāla autobusiem – "Positivus Eksprešiem". Nelielā skaitā bija novērojami arī motocikli un velosipēdi, kā arī kemperi, ko lielākoties izmantoja festivāla viesi no ārzemēm, dodoties garākā ceļojumā līdzi "atvedot mājas". Kā svētdienas pēcpusdienā un pirmdienas rītā varēja novērot sociālajos tīklos, daudzi no festivāla apmeklētājiem bija ieradušies Salacgrīvā, nemaz nezinot kā tiks mājās un vedējus uz ātru roku meklēja Facebook vai Twitter.

Latvijas kultūras dzīve var lepoties ar krāsainu un dažādu piedāvājumu tieši mūzikas festivālu ziņā. Jūlijā un augustā Latvijā vien tiek piedāvāti vairāki desmiti mūzikas festivāli, kur sev tīkamāko mūzikas žanru var piemeklēt ikviens, sākot ar īstas ballītes garšu festivālos "Summer Sound", "Positivus" un "Fontaine Festival" līdz pat muzikālo dvēseles stīgu meklējumiem "Saulkrasti Jazz", "Laba Daba" un "Summertime".

Aptauja veikta t/c "Mols" sociālo mediju vietnēs, un kopumā uz to atbildējuši 2250 interneta lietotāji, no kuriem lielāko daļu jeb 1308 atbilžu ir snieguši vīrieši.

 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


Войтирегистрация