Normatīvā nasta uzņēmējiem smagāka par 2016. gada budžetu

Nadīna Erdmane, 22.10.2015., 10:17

Aprēķināts, ka normatīvā nasta jeb pamata uzņēmējdarbības regulējošo normatīvo aktu klāsts Latvijā ir krietni smagāks par 2016. gada Saeimā iesniegto budžeta projektu.

Normatīvā nasta uzņēmējiem smagāka par 2016. gada budžetuUzņēmējam jāpārzina gandrīz 19 kg normatīvo aktu jeb jāspēj izlasīt 3 749 lapaspuses, lai darbotos likumā noteiktajā kārtībā.

Vēl nesen Finanšu ministrija jautrās noskaņās prezentēja Saeimā iesniegto 2016. gada budžeta projektu, – tas sverot 4,14 kg un kopumā sastāv no 799 lapaspusēm. Bet, vai ar tādu pašu entuziasmu un smaidu uz lūpām 2016. gadu uzsāks arī uzņēmēji? SIA "Grand Credit" veiktie aprēķini norāda, ka Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vadītājiem vidēji jāpārzina 70 normatīvie akti, tādi kā "Komerclikums", "Pievienotās vērtības nodokļa likums", likums "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", likums "Par valsts sociālo apdrošināšanu" u.c., kas kopumā ir sastādīti uz 3 749 lapaspusēm un sver 18,5 kg.

"Vidējā svērtā normatīvo aktu bāze, ko nepieciešams zināt vidējam uzņēmējam, ir pārspējusi pat pasaulē biezākās grāmatas rekordu. Lai izlasītu šādu papīru kalnu, uzņēmējam pie likuma burta būtu jāpavada 62 h. Pa šo laiku, pārvarot 36,9 tūkstošus kilometru un šķērsojot 33 valstu gaisa telpu, iespējams aplidot apkārt pasaulei. Tieši tik pat daudz laika prasītu Gaujas noairēšana visā tās garumā vai 125 latviešu iecienītā seriāla "Ugunsgrēks" sēriju noskatīšanās," komentē SIA "Grand Credit" MVU kredītprojektu vadītājs Martins Beresņevs.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация