Studējošo pašpārvalžu līderi parakstīs "Zaļo memorandu"

Marta Romanova, 18.08.2010., 15:43

Piektdien, 20.augustā, Latvijas Zaļais punkts organizē augstskolu studentu diskusiju par videi draudzīga dzīvesveida iedzīvināšanu Latvijas augstskolu ikdienā.

Diskusijas augstskolu Studējošo pašpārvalžu līderi parakstīs "Zaļo memorandu", apliecinot gatavību pārrunātos "zaļos principus" ieviest arī savās augstskolās.

Diskusija norisināsies "Latvijas Studentu līderu foruma 2010" ietvaros, un tās laikā Studējošo pašpārvalžu piedāvās savas idejas, ko studenti var darīt, lai veicinātu vides ilgtspēju un padarītu Latviju par vienu no zaļākajām valstīm pasaules kartē.

Parakstīt "Zaļo memorandu" aicinātas visas Latvijas augstskolas, tādejādi apliecinot savu apņemšanos uzlabot Latvijas vides un līdz ar to sabiedrības dzīves kvalitāti, paužot zaļo gribu īstenot dažādus vides ilgtspējas veicinošus pasākumus – tādus kā resursu saprātīga izmantošana, atkritumu samazināšana, vides sakopšana, sabiedrības izglītošana vides jautājumos u.tml.

"Zaļā memoranda" izstrāde un parakstīšana notiks Studējošo pašpārvalžu līderu seminārā, laikā no pl. 14.00 – 16.00, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Lauksaimniecības mācību centrā, Vecaucē.

Ideja veidot augstskolu "Zaļo memorandu" tapa pērn, kad Latvijas Zaļais punkts, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Studentu padome parakstīja trīspusēju sadarbības memorandu - "Zaļās gribas apliecinājumu".

2014. gadā Rīga kļūs par Eiropas Kultūras galvaspilsētu. Rīgai un visai valstij kopumā būs pievērsta pastiprināta starptautiska uzmanība. Latvijas Zaļais punkts aicina studentus būt aktīviem un darīt visu iespējamo, lai iezīmētu Latviju šajā laikā Pasaules kartē kā valsti ne vien ar stiprām kultūras tradīcijām, bet arī ar augstu vides kultūru. Studenti ir nozīmīgs resurss Latvijai, kuru spēkos ir palīdzēt izkopt vides kultūru un kuri spēj azartiski un mērķtiecīgi rīkoties, lai dzīve un sadzīve Latvijā kļūtu "zaļāka".

 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


Войтирегистрация