Aptauja: gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju vēlētos sekot pašvaldības sēdēm interneta tiešraidē

Nadina Erdmane, 02.04.2015., 10:39

49% aptaujāto atzina, ja vien būtu laiks, labprāt izmantotu iespēju regulāri vērot interneta tiešraidē savas pašvaldības sēdes, savukārt 43% no aptaujātajiem Latvijas iedzīvotājiem šādu iespēju izmantotu neregulāri, liecina telekomunikāciju operatora "Triatel" veiktais pētījums.

Tikai 8% atzina, ka šāda iespēja nav aktuāla, vai arī labprātāk pašvaldības sēdes apmeklētu klātienē. Tajā pašā laikā 83% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņi vēlētos būt lietas kursā par savas pašvaldības darbu, rezultātiem un tās pieņemtajiem lēmumiem.

Pētījums atklāj, ka 59% respondentu būtu svarīgi, ja tiešraides laikā ar e-pasta starpniecību būtu iespēja uzdot jautājumus sēdes dalībniekiem, turklāt saņemt arī tūlītēju atbildi, tā veidojot savstarpēju dialogu. 38% šāda iespēja būtu aktuāla tikai gadījumā, ja sēdē tiktu apspriesti iedzīvotājiem būtiski jautājumi.

"Pētījuma rezultāti liecina, ka pašvaldības šobrīd ir faktiski izaicinājuma priekšā: cilvēki vēlas interaktīvas – ar iespēju uzdot jautājumu attālināti - domes sēdes, cilvēki vēlas, lai dome pašvaldības telpās darbiniekiem pieejamo bezvadu internetu bez maksas piedāvātu arī apmeklētājiem. No vienas puses, tās ir tikai normālas digitālās sabiedrības nodokļu maksātāju vēlmes, no otras puses – tas ir ļoti liels izaicinājums daudzām pašvaldībām, gan raugoties no praktiskās demokrātijas viedokļa, gan no praktiskās informācijas tehnoloģiju pielietošanas dzīvē viedokļa," stāsta telekomunikāciju operatora "Triatel" valdes priekšsēdētājs Viktors Topors.

Rezultāti liecina, ka 53% respondentu ikdienā uzturas ārpus mājas, tāpēc viņiem ļoti svarīga ir iespēja izmantot bezvadu interneta bezmaksas pieslēgumu savas pašvaldības centrālajās (sabiedriskajās) vietās. 27% pilnībā apmierina esošā situācija, jo gan bibliotēkā, gan pagasta pārvaldes telpās ir pieejams bezvadu internets, bet 20% pietiek ar mobilā interneta sniegto pārklājumu.

Tieši puse aptaujāto uzskata, ka pašvaldībai būtu jānodrošina iespēja bez maksas izmantot bezvadu internetu, pamatojoties uz to, ka tiek maksāti nodokļi, savukārt pašvaldībai bezmaksas interneta nodrošināšana nerada papildus izdevumus. Nedaudz vairāk nekā trešdaļa jeb 38% aptaujāto uzskata, ka administratīvos centros šāda iespēja būtu jānodrošina bez maksas, bet 8% uzskata, ka pašvaldībai nav jāfinansē iedzīvotāju privātās vajadzības.

Lūgti nosaukt vietas, kurās vajadzētu būt pieejamam bezvadu internetam, respondenti primāri nosauca pašvaldības administrācijas un sabiedriskās ēkas, autoostas un medicīnas iestādes, kā arī autobusus un vilcienus.

Pētījumu organizēja telekomunikāciju operators "Triatel", no 18. marta līdz 1. aprīlim kopumā aptaujājot 632 iedzīvotājus reģionālajās pašvaldībās, kā arī Rīgā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


Войтирегистрация