"Pieci.lv" Itālijā izcīna uzvaru "Eiropas Radio čempionāta" finālā

Laura Elizabete Vanaga, 17.03.2015., 17:44

15.martā Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv", piedaloties "Eiropas Radio čempionāta" finālā Milānā, kā pirmā raidstacija no Latvijas izcīnīja čempionu titulu. "Pieci.lv" ētera balsis - Toms Grēviņš un Marta Līne - "radio cīņā" (Radio Battle) aizstāvēja Latvijas vārdu, uzvarot Igaunijas un Serbijas raidstaciju dīdžejus.

"Pieci.lv""Pieci.lv" ir pirmā raidstacija Latvijā, kas pirmoreiz piedalījās "radio cīņā". Vakar stundas garumā Pieci.lv dīdžeji pārmaiņus ar dīdžejiem no Igaunijas raidstacijas "Raadio 2" un Serbijas "O Radio and RTV Novi Sad 1" sacentās par klausītāju simpātijām un balsojumu mikroblogošanas vietnē "Twitter.com".

Stundas garumā "tviterī" valdīja sīva "radio cīņu" atmosfēra. "Pieci.lv" klausītāji aktīvi iesaistījās balsošanā, sasniedzot jaunu rekordu un izvirzot tēmturi "#radiobattleLV" atkārtoti par vienu no visvairāk apspriestajiem tematiem pasaulē. Rakstot komentārus ar tēmturi "#radiobattleLV" stundas laikā gandrīz 14 tūkstoši lietotāju izveidoja 40 996 ierakstus un vairāk nekā 35 tūkstošus ieteikumu. Igaunijas un Serbijas radio "cīņu" atbalstīja attiecīgi 1094 un 12 300 tviterlietotāji, izveidojot 1167 ierakstus un 172 ieteikumus par igauņu dīdžeju priekšnesumu, savukārt par serbu dīdžeju veikumu balsojot ar 15 800 ierakstiem un 6367 ieteikumiem. Ar balsošanas rezultātiem iespējams iepazīties šeit: clients.audisocial.it/radiobattle/index.html.

Dīdžejs Toms Grēviņš neslēpj savu prieku par uzvaru:

"Pateicoties šai "radio cīņai", divi svētdienas vakari, kad 1.martā notika pusfināls un fināls – 15.martā, kļuva pavisam īpaši. Radio klausītāji un sabiedrība internetā, šoreiz tviterī vienojās kopīgam mērķim. Man ir neaprakstāms prieks par mūsu cilvēku atsaucību un vienotību. Liels paldies visiem, kuri palīdzēja Latvijai atkal uzvarēt!"

Pārstāvot Latviju starptautiskā mērogā, "Pieci.lv" dīdžeji, Toms Grēviņš un Marta Līne, atskaņoja tikai pašmāju mūziķu kompozīcijas. Eiropas Radio čempionāta finālā Milānā izskanēja Markus Rivas "Take Me Down", Aminatas Savadogo Eirovīzijas dziesmas "Love Injected" remiksu mikss. Tika atskaņots arī grupas "Carnival Youth" dziesmas "Never Have Enough" remikss un dziedātājas Lindas Leen "Feel So Good".

Pirmais Eiropas Radio čempionāta fināls Milānā notika tieši pirms "Eiropas radio dienu" (Radiodays Europe) atklāšanas, kas ir lielākā starptautiska līmeņa konference radio nozarē. Radio šovu "Radio Battle" paralēli translēja piecās Eiropas valstīs. Klausītāji Latvijā to varēja dzirdēt gan Latvijas Radio 5 FM frekvencēs radio, gan arī interneta vietnē www.pieci.lv. "Pieci.lv" fināla "cīņu" Milānā var noklausīties šeit: www.mixcloud.com/PieciLV/radio-battle-final/. Video no Eiropas Radio čempionāta var apskatīt "Pieci.lv" "YouTube" profilā: youtu.be/q7o5PTHVwI8.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация