ES valstu jaunatnes jomas ministri spriedīs par jauniešu politisko līdzdalību

Linda Kalniņa, 18.05.2015., 12:07

18. maijā Briselē vienkopus tiksies 28 Eiropas Savienības (ES) valstu jaunatnes jomas atbildīgie ministri, lai augsta līmeņa politiskajā debatēs diskutētu un apspriestu jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanas iespējas.

ES valstu jaunatnes jomas ministri spriedīs par jauniešu politisko līdzdalībuNozīmīgi, ka ministru debatēs tiks apspriestas jauniešu un politikas veidotāju ES Jaunatnes konferencē sagatavotās rekomendācijas jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanai. Ministru debates vadīs Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

"Ikvienam interesentam ir unikāla iespēja sekot līdzi ministru debatēm un redzēt, kāds ir viņu viedoklis jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanai. Jauniešu politiskā līdzdalība ir nozīmīga tēma arī Latvijā, jo, saskaņā ar pētījumiem 70% jauniešu uzskata, ka viņiem nav nekādu vai ir nelielas iespējas ietekmēt politisko lēmumu pieņemšanu" uzsver Vilis Brūveris, Latvijas Jaunatnes padomes (LJP) pārstāvis Strukturētā dialoga Eiropas vadības komisijā.

Par pamatu debatēm ministri izmantos rekomendācijas, kurās ir iekļauti vairāk nekā 40 000 Eiropas jauniešu ieteikumi, kas apkopoti no četru mēnešu ilgušām Strukturētā dialoga konsultācijām ES dalībvalstīs, tajā skaitā arī Latvijā.

18. maijā, no plkst. 15.30 līdz 17.30, ES Izglītības, jaunatnes, kultūras un sporta padomes augstākā līmeņa debatēm būs iespēja sekot līdzi šeit: video.consilium.europa.eu.

Strukturētā dialoga aktivitātes (ljp.lv/category/strukturetaisdialogs/) visos Latvijas reģionos organizēja LJP kopā ar reģionālajiem sadarbības partneriem un Strukturētā dialoga nacionālajiem fasilitatoriem. ES dalībvalstu, tajā skaitā arī Latvijas jauniešu priekšlikumi pilnībā vai daļēji tika ņemti vērā ES jauniešu politiskās līdzdalības veicināšanas rekomendāciju sagatavošanā. Jaunatnes konferences dalībnieki ES rekomendāciju dokumentā pavisam kopā ir iekļāvuši 14 ieteikumus, kas sekmētu plašāku jauniešu līdzdalību politiskajos procesos un īstenojami vietējā, reģionālā un Eiropas līmenī.

LJP aicina jauniešus, jaunatnes politikas veidotājus un īstenotājus, Strukturētā dialoga aktivitāšu dalībniekus un ikvienu interesentu, sekot līdzi ministru debatēm un izteikties sociālajos medijos, izmantojot tēmturi #YouthParticipation.

Papildus informācija par rekomendācijām, Strukturēto dialogu, tā aktivitātēm Latvijā ir pieejama www.ljp.lv vai sazinoties ar Vili Brūveri, Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvi Strukturētā dialoga Eiropas vadības komisijā - dialogs@ljp.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


Войтирегистрация