Projekta "Iedvesmo paaudzi" ietvaros, tika organizēti treniņi "Antistress"

Biedrība „ERFOLG”, 13.04.2015., 07:09

No 2014. gada 25. oktobra līdz 2015. gada 25. septembrim biedrība "ERFOLG" Daugavpilī īsteno projektu "Iedvesmo paaudzi".

"Antistress"Projekta mērķis ir sekmēt Daugavpils pilsētas pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku, kā arī sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu noderīgo prasmju iegūšanai, motivācijai un integrācijai sabiedrībā, kā arī veicināt dialogu starp paaudzēm, motivēt dalībniekus sadarboties un kopā risināt aktuālas problēmas.

Šā gada 5. februārī plkst. 16.00 tika uzsākti treniņi "Antistress", kurus vadīja biedrības "Psiholoģiskās korekcijas darbnīca "Veselības skola" psihologs Viktorija Grišina.

Treniņos piedalījās jaunieši, pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki. Treniņu mērķis bija pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku un jauniešu iesaistīšana savstarpējā sociālā sadarbībā, pašvērtējuma paaugstināšanā, orientācijas uz realitāti, kurai piemīt mainīgs raksturs, kā arī pašnoteikšanās pastiprināšanā.

Treniņu tēmas tādas kā – stress, tā cēloņi, pazīmes, pārvarēšanas iespējas un stresa noturības attīstīšana; emocionālā fona korekcija; atmiņa, paškontrole, koncentrācija, uzmanības sadale; konfliktsituāciju risināšana; radošie uzdevumi - bija interesantas un aktuālas visiem treniņu dalībniekiem.

Dalībniekiem bija iespēja mācīties pārvarēt stresa situācijas, risināt problēmjautājumus, saņemt noderīgu informāciju, ka arī uzdot jautājumus psihologam. Treniņu aktivitātes pozitīvi ietekmēja dalībnieku garastāvokli, veselību un attieksmi pret visāda veida dzīves situācijām.

Treniņu dalībnieki apguva teorētiskos un praktiskos aspektus, veica uzdevumus gan individuāli, gan darbā pa pāriem un nelielās grupās, dalījās pieredzē, analizēja, diskutēja un izdarīja savus secinājumus, izmantojot situāciju un lomu spēles.

Katram dalībniekam tika atrasta individuāla pieeja ņemot vērā viņa vecumu un veselības stāvokli. Katrā treniņā piedalījās vismaz 15 dalībnieki. Katra nodarbība ilga 2 akadēmiskās stundas (kopā 10 akadēmiskas stundas), kopā 5 treniņi.

Dalībnieki tika iekļauti aktīvajā atpūtā un savstarpējā sociālā sadarbībā, komunicēja savā starpā un dalījās pieredzē, uzlaboja savu emocionālo stāvokli, kas ir īpaši svarīgs faktors, lai aktīvi iesaistītos sabiedriskajā dzīvē.

Projekta "Iedvesmo paaudzi" ietvaros tiek veidots videostāsts, kurā tiek iekļauti labas prakses piemēri par sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu un pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku integrāciju Daugavpils pilsētā. Projekta ietvaros tāpat tiek veidota rokasgrāmata aktīvai un veselīgai dzīvei, kura saturēs noderīgu informāciju un padomus aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, bildes no projekta aktivitātēm.

Vari pieteikties citām projekta aktivitātēm: "Deju nodarbības", "Sociālā gleznošana", "Māla veidošana", "Teātra nodarbības".

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

Šī publikācija ir veidota ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Latvijas valsts finansiālu atbalstu.

Par publikācijas saturu atbild biedrība "ERFOLG".


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


Войтирегистрация